dimarts, 31 de juliol del 2012

Mala gestió a l'escola Bressol Minerva


Us adjuntem còpia de l'escrit d'en Joan Rubal 26/07/2012 sobre el cas de l'escola bressol Minerva.
Ara sabem, després del ple celebrat ahir, que no es va cumplir la seva suposició ... l'oposició no estava sola.

per : Joan Rubal 26/07/2012
Això és el que van votar els ciutadans i el que hem d’aguantar durant 4 anys.
Una prèvia: en aquest cas, com en ja moltes ocasions anteriors, l’Ajuntament no ha fet la feina quan l’havia de fer i s’han trobat convocant un ple extraordinari un divendres per a celebrar-lo el dilluns, dos dies després. Un cap de setmana per revisar un plec de clàusules tècniques que no és per comprar una bicicleta sinó per organitzar el funcionament dels pròxims anys d’una llar d’infants de més de 100 nens. Així és com es fan les coses des del govern de CIU i PP a l’Ajuntament: amb presses, amb precipitació perquè els polítics que tenen la responsabilitat estan a tot, menys al que han d’estar.
I això passa amb un procediment que està previst. És a dir, que la necessitat de renovar la concessió se sap no de fa quatre dies, sinó des de fa anys, quan es va convocar primer el concurs anterior i des de l’última pròrroga. O sigui, que no és un problema d’un fet inesperat i sobrevingut; és una qüestió d’estar a la feina, especialment si, com a polítics, a més, cobren uns diners. Ens preguntem què fan alguns dels membres del govern, perquè, de feina, ben poca.
I, com sempre, quan arriben mal dades, l’alcalde i el seu “equip” (ja!), busquen com carregar amb la responsabilitat a qualsevol que no siguin ells. Així, en el ple extraordinari convocat per aprovar el plec de clàusules i fer la licitació es va reclamar des dels grups de fora del govern que hi hagués, com a mínim, la presència d’un membre de l’oposició. Encara que fos UN d’entre els 4 grups i els 7 regidors. Només 1; encara que no tingués vot a la taula de contractació. I després de pensar-s’ho, aquesta colla de “lumbreres” van acceptar.
Doncs sabeu què? Aquest dilluns el govern municipal de Convergència i Unió i el Partit Popular va comunicar que s’havia completat el procés de licitació per al servei de la llar d’infants Minerva. A vosaltres us han convocat a alguna reunió de la taula de contractació? A l’oposició, tampoc.
Vull deixar clar aquest tema perquè quan hi hagi queixes, les adrecem contra els que són realment responsables: l’alcalde i els seus regidors de govern.
I ara podreu entendre per què està tot, a aquestes altures de mes de juliol, gairebé a l’agost, sense tancar to per al curs que ve: per pura mala gestió.
Respecte a la direcció anterior. No em toca a mi defensar a uns o a altres, però les empreses fan allò que s’ajusta al seu interès empresarial i que, a més, els permet la normativa. Potser caldria parlar amb l’ajuntament de les condicions del plec respecte a mantenir la directiva anterior. O potser caldria preguntar a la directiva anterior si optaven també a la concessió i no han fet una oferta i un projecte educatiu suficientment interessant. Potser. Malauradament, només el govern ho sap, i no donen explicacions.
Estic d’acord en que el criteri preponderant no ha de ser l’econòmic, sinó el projecte educatiu i així ho va expressar l’oposició en aquell ple extraordinari: que tots esperaven que el projecte fos realment l’adequat.
En un concurs públic obert, clar i transparent normalment surt guanyant el servei. I és així quan qui ha de valorar les ofertes té criteris tècnics per a fer-ho. Segurament és així, però el cert és que els únics que tenen coneixement del tema són els membres del govern de Convergència i Unió i el PP (??) que hi ha participat en el procés. És a ells que haurien d’anar aquests pares sorpresos i, sobretot, preocupats en veure com està tot a 26 de juliol.
Com a regidor de l’oposició, només dir que dilluns, que hi ha ple, suposo que tornarem a estar sols o gairebé sols, remant contra la mala gestió i també contra les males maneres de fer d’aquest govern.
També estic convençut que, al setembre, l’escola començarà a rodar, potser amb algun desajustament fruit de la novetat de l’equip, però sense incidències rellevants. Espero, perquè el que està en joc no és una bicicleta, com deia, sinó l’atenció i la formació dels nostres fills, dels vostres fills, dels nens de Llavaneres.

Joan Rubal