dissabte, 29 de març del 2014

NOU ALCALDE I NOU GOVERN A LLAVANERES

El nou govern, amb el nou alcalde Sr. Juan Garcia.

Aquest matí, sota la presidència de la Mesa d'edat, amb la sala plena a vessar i amb uns micròfons que funcionaven, s'ha aprovat la moció de censura contra l'alcalde Graupera Fàbregas.
Abans del ple s'ha celebrat amb aplaudiments l'alliberament de'n Xavi Móra i en Jordi Bañeres.
Després el secretari ha llegit la moció de censura presentada per: CiU, ERC, GENT, SOS i PSC, és a dir tots els partits excepte el PP. Tot seguit s'ha passat a les intervencions dels regidors. Primer ha parlat el proposat com a a alcalde, després l'alcalde fins al moment i posteriorment els portaveus. Donat el nombre tan important de regidors del grup dels No Adscrits, 5, també se'ls hi ha concedit el dret a parlar.
En Juan Garcia, proposat com a alcalde, ha explicat que la moció s'ha presentat sense pensar en clau políca, buscant la transparència, la informació i el diàleg, per acabar amb l'actual a situació de crispació i desgovern a l'ajuntament. Ha anunciat una Auditoria econòmica i una Audiència pública per presentar l'estat reals dels comptes.
En Bernat Graupera (grup No Adscrit) ha tornat a fer referència a la persecució dels "grups minoritaris" i després de reconèixer que està imputat i que s'ha de presentar a judici, ha afirmat que deixen "superàvit" i que donaria suport al projecte "finançat" del nou pavelló. Ha dubtat del nou govern amb lo "difícil que pot arribar a ser un govern de 6 partits" i ha tancat el discurs amb un "primer és el poble" que no ha recollit ni un sol aplaudiment de la sala.
La Marta Alsina (CiU) ha explicat que el bé comú ha fet possible el nou acord de partits i que han recuperat la il·lusió després de la situació insostenible a la que s'havia arribat.
En Nani Mora (ERC) ha dit que l'alcalde s'havia guanyat a pols la moció, que no havia fet la feina encomanada i que no havia sabut gestionar la majoria còmoda amb la que havia començat la legislatura. S'ha compromès amb el nou govern i a treballar per a fer-lo fort.
En Carlos Bertomeu (PP) ha dit que la degradació del govern havia estat per diferències personals al grup de CiU, que ells havien deixat la "nevera plena" i que esperava que el nou govern no tingués "ànims de revenja". Potser ens aclarirà més endavant si hi ha algun motiu per la suposada revenja.
En Joan Rubal (GENT) ha parlat del nou govern del pacte, del diàleg i de les majories que respecten la normativa legal. Ha denunciat l'abús de poder, la manca de generositat i respecte a l'oposició. També ha alertat de la "compatbilitat creativa" del govern Graupera-PP. Ha expresat un desig d'obertura i transparència i ha convidat tothom a la participació ciutadana a l'ajuntament.


En Josep Ruiz (SOS) ha parlat del poble de tots i del nou govern transparent i de consens com a alternativa a un govern que ens ha costat 16.500€ cada mes i que no ha lluitat per les rebaixes de l'IBI i del clavegueram.
La Mireia Neira (PSC) ha expressat el seu suport i el del grup local a la moció.
La Sandra Carreras (No Adscrit) ha admès problemes en les formes de govern però no pas en la gestió. Ha amenaçat amb: "que no és tan fàcil com vosaltres creieu" i ha acabat amb un "em preocupa Llavaneres" que ha provocat murmuris a la sala.
Després de la renúncia al torn de paraula de Josep Molins (No Adscrit) i del discurs de Salvador Ramon (CiU) s'ha passat a la votació.
Per una majoria absoluta de 11 vots a favor: Juan Garcia, Lluís Nogueras, Marta Alsina, Nani Mora, Albert Sala, Gemma Martín, Joan Rubal, Emili Minguell, Josep Ruiz, Mireia Neira i Salvador ramón i 6 en contra: Bernat Graupera, Sandra Carreras, Josep Molins, Carlos Bartomeu, Antoni Costa i Antoni Majó s'ha aprovat la moció de censura.
Després s'ha procedit al nomenament de Juan Garcia coma nou alcalde de Llavaneres. Visca Llavaneres