diumenge, 2 de març del 2014

Resposta a l'ORDRE DIRECTA de l'ALCALDE


Aquesta setmana hem rebut un comunicat de l'Àrea de comunicació de l'Ajuntament. Ens comuniquen canvis, amb obligacions i amenaces de l'alcalde, respecte de l'escrit de cada grup polític que cada dos mesos ens publiquen a l'espai de la Tribuna política de la revista municipal.


Hem contactat directament amb l'alcalde i li hem fet arribar un comunicat que ara volem compartir amb tots vosaltres:


Sr. Alcalde

Malauradament no ens sorprèn el comunicat ni el seu estil d'ordres directes. El que li continuem demanant és una mica més de respecte i de consideració democràtica pels grups municipals i també per tots els ciutadans.

Ja ens va retallar els plens, s'han deixat de veure els plens per la TV municipal, a la ràdio no es parla de la política municipal, el micròfons de la sala de plens no funcionen, l'espai de la revista per als grups polítics també ha estat retallat i ara ... el tema “obligat”. No és que ens sembli que el pavelló no és un tema important. De fet ja fa dies que en pot seguir el nostre parer al bloc de Gent. Potser en lloc d'una “ordre directa” ens podria haver consultat i fins i tot ens hi hauríem pogut posar d'acord .

És de mal gust que ens recordi el necessari respecte a les persones quan des de l'editorial de la revista municipal vostè mateix s'ha permès faltar a la dignitat i al respecte de regidors que no pensen com vostè.

Des del respecte a la seva persona, ens permetrà que diguem que ens sembla deplorable el seu tarannà antic i poc democràtic. Això sí, estem d'acord amb vostè que cal ser exigent amb el respecte a les persones i als grups, també amb els que poden tenir unes altres maneres de pensar.

No hauria estat millor fer un suggeriment als diferents grups municipals sobre el tema a parlar? Que li semblaria haver convocat el representants dels grups per parlar-ne i provar d'arribar a un acord? Creu que els altres grups també podem proposar temes comuns?

Seguirem esperant maneres més amables i estils més propers. Així no es guanya ni la confiança ni l'acord. Mentre tant continuarem defensant i lluitant per una manera més respectuosa, transparent i democràtica de fer política.

Com sempre enviarem el nostre escrit, com sempre comptarem les paraules, com sempre respectarem les persones però serà Gent de Llavaneres qui defineixi el tema d’interès sobre el que volem parlar a la revista. Ara, senyor alcalde, hem decidit que ens cenyirem al tema proposat per vostè, però el que no li podem garantir és que el contingut de l'escrit també sigui del seu gust.

Però així és la llibertat d’expressió: és pot reprimir, però no sempre es pot domesticar, manegar o manipular quan la convicció és ferma.

Gent de Llavaneres

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Ostres... creia que Franco havia mort. Estic vivint en el 2014?
Ens han canviat al Graupera pel Kim *Jong-un?

Andreu Vidiella

Blog Gent de Llavaneres ha dit...

El que ens esta passant és molt trist i ens costarà de canviar. La lliçó que en podem treure d'això és que la informació no es pot ciondicionar ni pervertir. Els mitjans de comunicació són molt oberts i ja no es pot provar de monopolitzar-los. Cada mitjà, al mateix temps, rep la credibilitat que es mereix publicant fets contrastables. Gràcies per seguir-nos.