divendres, 18 d’octubre del 2013

QUÈ ENS QUEDA ... DE DIGNITAT, Sr. ALCALDE?


Després de massa temps el govern Graupera Fàbregas s'està desmuntant. Ja el pacte de CiU amb el PP (7 CiU+3 PP) feia mala espina. Junts nacionalistes i españolistes? La majoria de 10 a 7, l'anomenat “pacte dels sous”, s'ha demostrat que era un sistema per tapar la boca a l'oposició i de passada s'aprofitava per arreglar interessos particulars en sous i horaris. També es va imposar l'estratègia de menystenir l'oposició: cap informació o a darrera hora, dificultats per participar als plens, acusacions i menyspreu públic a regidors... Al poble també semblava convenient mantenir-lo al marge: plens cada dos mesos, una revista a mida del govern, una TV local segrestada... Tot això amanit amb pràctiques sospitoses de corrupció i un tracte indigne als treballadors de l'ajuntament.
Amb l'expulsió del govern del regidor Juan Garcia (CiU) i la dimissió aquesta mateixa setmana de tres regidors també del seu grup municipal (Lluís Nogueras, Salvador Ramón i Marta Alsina) el govern Graupera Fàbregas es queda en minoria (3 CiU + 3PP) 6 a 9.
L'argument de l'alcalde que el poble l'havia escollit ara queda en fals. El partit amb el que es va presentar li ha retirat la confiança. Des de CDC i UDC estan demanant que els dos regidors que li queden (Josep Molins i Sandra Carreras) pleguin immediatament. Només amb la renúncia i el relleu dels dos regidors que li queden seria possible una moció de Censura per substituir un alcalde que no s'ho mereix.
Sr. Alcalde, li queda la suficient dignitat per dimitir i deixar pas a una altre que tingui més suport i credibilitat? o tornarà a posar els seus propis interessos per davant dels del comú?.
Srs. de PP, hem de continuar com si no hagués passat res?
Sr. Molins i Sra. Carreras què pensen fer amb la seva acta de regidors? Al servei de qui pensen posa-la, del seu mentor presumptament corrupte i sense suport polític, del seu partit o de vostès mateixos?
Davant el dubte que si serem capaços de posar-nos d'acord, caldrà reconèixer-li el mèrit al Graupera Fàbregas que ens ho ha posat molt senzill. Des de la diferència de partits, hi ha principis als que la vocació pública no ens faran mai renunciar. Ara no cal precipitar-se però tampoc perdre el nord. Els partits de l'oposició cal que sapiguem trobar tot allò que portem treballant des de l'inici de legislatura una gestió transparent, participada i justa.
Ens mantenim a l'aguait. Temps al temps.