dilluns, 3 d’agost del 2009

Quo Vadis Llavaneres?








Per: Miquel Molinàs


L'Ajuntament ha contractat una empresa que ha d'engegar un procés de participació ciutadana amb l'objectiu de saber què preocupa els veins i planificar el futur del municipi. Als de Gent ens agrada molt la participació ciutadana però el que no ens agrada és que ens prenguin el pèl i malbaratin els diners.
Cal contractar un estudi per tal de saber què preocupa els veins?
El treball de l'ajuntament, el contacte amb el ciutadà, juntament amb la feina dels grups polítics i també de les associacions han de permetre una aproximació més que notable a les necessitats dels llavanerencs.
Què en pensem d'un govern que és mostra incapaç de planificar el futur del municipi?
Els llavanerencs vàrem votar en les darreres municipals. El que es va votar, més enllà de cares, cognoms i sigles, van ser uns programes electorals que ens han de marcar el model de poble a construir.

No seria més eficaç i oportú treballar la particiació ciutadana a partir de les propostes de l'ajuntament redactades en un Pla d'actuació Municipal (PAM)?
De fa temps que els diferents grups reclamen al govern del Sr. Graupera (CiU) una planificació dels projectes per a totes i cadascuna de les regidories, el que s'anomena PAM. Gent de Llavaneres ja havia enllestit el PAM dels àmbits en els que tenia responsabilitat quan era al govern (Transport públic, Mobilitat i Medi Ambient) i estava punt de presentar-lo. Ara des de l'oposició només ens queda reclamar que aquest govern faci la feina que li pertoca.
Si el govern continua incomplint amb la planificació, sota aquest projecte de participació podem pensar que només s'hi amaga la incompetència d'aquells que són incapaços de concretar propostes d'actuacions que ens han de portar cap a un model nou de poble per a tots.
On vas llavaneres? Els que et porten, saben cap a on van?
Nosaltres sí que sabem cap a on volem que vagi Llavaneres. Consulteu el programa a la web de Gent