dijous, 31 de juliol del 2008

BUS ALS BARRIS: NOU BUS I NOU ITINERARI

Ja ha entrat en funcionament el nou model d'autobús per Llavaneres. Més modern i amb més capacitat i més funcional. Ara quan els ingressos del municipi són més escassos i cal estudiar amb lupa les inversions Llavaneres segueix apostant pel transport públic. Aquest és el model de poble pel que treballem des de GENT.


Durant la campanya un dels nostres lemes era “Bus als barris” i ara s'hi està treballant de valent i amb projecte de futur immediat. Amb aqusta modificació s'aconsegueix que els veïns de la Marinada puguin accedir al servei. Al mateix temps s'està en tràmit d'un estudi tècnic que ens permetrà valorar, programar i prendre decisions sobre el futur del transport urbà.
Som conscients de la incomoditat que representa aquesta modificació pels usuaris del barri de Can Sans que tenen l'alternativa d'accedir al servei desplaçant-se fins a les parades de l'estació o a l'església de Sant Pere. Pels veïns de la Marinada en canvi aquesta modificació representa l'única alternativa per accedir al servei doncs amb l'antic trajecte no hi tenien connexió a peu per vorera o paviment entre la comunitat i les parades existents a l'avda. Can Sans.
Tot i així, intentarem com algú ha suggerit, la pavimentació del Camí del Sot per poder fer passar el bus, però no és molt probable que ho puguem fer de manera immediata doncs tota la zona està pendent d'urbanització. S'ha intentat ubicar una parada a l'avda. Can Sans amb la N-II, però la manca de visibilitat i la velocitat dels cotxes a la carretera fan impossible el retorn del bus a la nacional després de fer la parada. Seria molt perillós i per això s'ha descartat.

Està clar que l'actual traçat dona servei a barris que fins ara no en tenien encara que demani una mica d'esforç dels que fins ara en gaudien a tocar de casa.
De cara a l'any que ve intentarem fer arribar totes les expedicions a Pisos d'en Tordera i incorporar una nova línia que doni servei també a la zona del Balís.
Ara cada cop més: Bus als barris.

Article web ajuntament