dimarts, 15 de juliol del 2008

Ara sí: contenidors accessibles

Després queixar-nos i denunciar el mal disseny i la deficient instal·lació dels contenidors soterrats, ara comença a canviar el sistema, ara podem donar solució.
GLL durant l'anterior legislatura va denunciar repetides vegades el model desfasat i la manca d'accessibilitat dels contenidors soterrats. No tan sols estaven mal situats, sinó que els esglaons i la necessitat d'utilitzar ambdues mans alhora els feien molt difícils d'utilitzar per a qualsevol i impossible per a alguns.

Bateria 2006 amb graons, anterior govern


Bateria al primer govern amb GENT 2002. Contenidors a nivell de terra, obertura senzilla


Ara, des del govern, ens és lent i costós reparar el que es va fer en l’anterior legislatura però no per això s'han deixat de prendre les decisions convenients:
  • Un nou model de contenidors al nivell del terra.


  • Instal·lació d'un sistema de palanca i pedal que permeti fer més còmode i accessible per a tots l’ús dels contenidors ja instal·lats.


  • Revisió de l'emplaçament d’alguna de les bateries de contenidors per minimitzar l'impacte d’olors i soroll.

La responsabilitat i la paraula donada ens obliga encara més a respondre de l'adaptació del servei de contenidors soterrats. No caurem en l'error d'altres governs de buscar la fotografia d'una inauguració precipitada que després resulta ser un fracàs. Cal ser previsors, valorar les opinions dels tècnics i de la gent del carrer. Les proves pilots i les experiències d'altres ens han de ser d'utilitat.
Malgrat tot no n'hi ha prou amb les noves bateries:
Seguirà sent necessària la col·laboració de tots per tal que el servei funcioni com cal. L'ús correcte de servei és responsabilitat de tots.
Comptem amb tu.