diumenge, 27 de gener del 2013

Prevaricador a Llavaneres?

Informe de l'Oficina Antifrau de Catalunya (26 d'abril de 2012)
Us presentem en un recull d'imatges el document que podeu consultar en la seva totalitat a l'enllaç al final de l'article.
1- El regidor Juan Garcia entra al registre el dia 9 de gener la còpia de l'Informe Antifrau. Aquest informe es va fer el 26 d'abril però ,després de vuit mesos, sembla que no consta al registre. 
2- L'expedient està obert per que s'investigui i aclareixi si hi ha hagut delicte de prevaricació imputable a personal de l'ajuntament l'ajuntament sobre unes obres al Golf. 
3- Els expedients que s'investiguen són els que sancionadors, lliurats a l'alcaldia però que no es van signar mai. 
4- Els tècnics de l'ajuntament sí que fan els seus informes que declaren“de forma meridiana” que les obres s'han fet sense llicència 
5- També consta a l'ajuntament una proposta de decret que es proposa que es faci l'expedient sancionador corresponent. Al decret posterior no es fa cap referència a l'expedient sancionador. Per llei és obligatòria també considerar i gestionar la possible imposició de sancions.

6- L'informe tècnic fet per l'arquitecte tècnic de l'ajuntament ho deixa ben clar 
 però els expedients amb la sanció ni es signen ni es tramiten mai:
7- Sembla que l'alcalde vulgui “eludir, evitar o retardar la mesura”
Sense explicar el motius, “les decisions d'alcaldia s'aparten de les propostes formulades pels tècnics municipals”.
8- La infracció urbanística és greu i hi ha un termini de 4 anys per tramitar l'expedient sancionador
9- Es demostra que les obres i l'activitat no tenen llicència i l'alcalde està obligat per llei a actuar. No es permesa l'abstenció.
10- S'adverteix que el tribunal Suprem també ho deixa ben clar, una possible infracció es mereixeria la reprovació de la ciutadania per faltar a l'ètica i a la política.
11- L'alcalde està obligat a fer l'expedient. En cas contrari seria un tracte de favor o prevaricació.
12- Es detecten pràctiques irregulars. La gestió de l'Ajuntament es qualifica d'ineficaç i de no seguir el dret ni la llei. 

13- Una instància entrada per un funcionari reclama la incoació de l'expedient advertint del perill d'incórrer en una conducta de prevaricació. L'alcalde ni el tramita ni en dóna cap explicació.
14- S'hi afirma que no es pot deixar a l'alcalde la potestat de paralitzar la resolució dels expedients urbanístics.

Conclusions de l'informe:
El protegir la legalitat urbanística no és un fet arbitrari sinó obligat per llei. Cal fer tot el possible pel seu compliment. Cal arreglar el procés de tramitació dels expedients i justificar els motius pels quals no s'han resolt els expedients referits.
15- Es demana una investigació interna per tal d'aclarir els fets i es dóna a l'Ajuntament un termini de 30 dies per informar del resultat de la mateixa.
Document complert:  part1,  part2

1 comentari:

Anònim ha dit...

A mi em fa vergonya. I també ràbia. Ràbia perque hi ha expedients i sancions que no es triga ni n miñut a signar. Però sembla que depen de qui es tracta, el senyor alcalde es pren el seu temps.
En alguns casos, fins i tot, per poder evitar la multa d'alguns ha arribat a estimar al.legacions que ningu no s,ha molestat ni a presentar.
Si, si, com ho sentiu. Els ciutadans normals han de fer un escrit per demanar que li retirin na multa i han de presentar arguments eaonables i justificats. Altres, no. Amb una trucadeta o una visita al despatx de l,alcalde...tot arreglat.
Bueno, alcalde, Graupera, i si perdones les multes a tothom, eh?
Aquest individu és el pitjor exemplar de polític que he vist mai, arbitrari, maleducat i desconsiderat. irrespectuoas amb les lleis i amb la gent, a la que es capaç d,enganyar a qui es deixi.
nosaltres, alcalde, ja et coneixem prou...