dimarts, 12 de juliol del 2011

Pregunta tonta?

Transcrivim un missatge d'una amiga:
Hola,
amb tanta impotència que ja supera la meva capacitat d'enteniment, pregunto:
Jo per categoria i conveni, tinc uns ''topes'' de salari, diguem uns 'varemos' i que a sobre he de ''discutir'', negociar, guanyar-me... etc...
Aleshores, digue'm ignorant, els nostres reputats polítics a quin coi de 'conveni' entren que poden fer el que els hi surti de les dallonsis?
Perquè si un empresari, quan té beneficis es vol inflar la seva nòmina, què vols que et digui, ha estat el seu risc, i ell sabrà què en vol fer dels guanys... però diria que hi ha alguna cosa que alguns polítics han perdut pel camí, a part de la vergonya...
Qui o què ''regula'' els sous dels polítics, segurament ho hauria de saber... m'ho dius?
Gràcies

Hola veïna:
Permet que et respongui des del bloc i així ho compartim amb tothom.
No hi ha cap llei que determini el que ha de cobrar els mebres d'un consistori municipal. Els sous dels polítics als ajuntaments se'ls posen ells mateixos. Se suposa que si han estat triats per la gent han de ser prou "responsables" i "honestos" per assignar-se uns sous adequats. Està clar que en alguns casos, malhauradament també a casa, alguns se n'aprofiten per arreglar situacions econòmiques personals a compte de tots.
La Federació Catalana de Municipis i l'Associació Catalana de Municipis ( també això ho tenim desdoblat ) han publicat documents consensuats per tal d'oferir una referència per als alcaldes catalans. Si t'hi fixes veuràs que a Llavaneres s'ha triat els sou per la banda més alta de la recomanació. Però ja no és només això sinó que s'han passat pel folre la situació econòmica general, un Reial Decret del 20 de maig de 2010 per la reducció del dèficit public ( diran que no incloïa els sous dels càrrces electes ) i també que als funcionaris de l'ajuntament se'ls va baixar el sou un 5%.
I ara què? Doncs a informar el poble de quina mena de polítics tenim al govern i a exigir que compleixin com a mínim amb les seves obligacions. Amb l'actual "pacte dels sous", CiU i PP han aconseguit una majoria que els permet actuar sense encomanar-se a ningú i sembla que sense necessitat de donar explicacions.
Tot plegat una vergonya t'ho miris per on t'ho miris.