dijous, 10 de desembre del 2009

Caçera de bruixes a Llavaneres

Ho haurem d'acceptar, en Bernat té una virtut: acabar amb la confiança dels seus socis polítics. En mitja legislatura ha enfonsat un pacte que semblava havia de treure Llavaneres de la tradicional manca de classe política al govern de la passada legislatura. S'ha permès destituir del govern el regidor d'ERC i ara persegueix al regidor de Gent, l'altre soci del mateix govern, que va marxar denunciant les maniobres brutes de l'actual alcalde en l'afer Nani Mora. Hores d'ara encara no hem rebut cap justificació de l'expulsió del regidor Nani Mora.


El senador MacCarthy va protagonitzar als anys 50 un dels episodis més obscurs de la política dels EEUU, que es va anomenar "la cacera de bruixes"

Ara, l'actual alcalde, ha signat un decret referent al nostre regidor de Gent, en Joan Rubal. En aquest document es denuncia que:
"En Joan estigui treballant a l'ajuntament en horari no habitual". Ens podrien dir quin és l'horari habitual del membres d'aquest ajuntament? Saben quin és l'horari de treball de'n Joan a la seva feina de cada dia? Són conscients que en Joan no té dedicació exclusiva? Ens podrien fer saber quin és l'horari que en Joan pot atendre la seva família?
"En Joan estigui fora de les àrees destinades als grups municipals". És que a partir d'ara alguns regidors han de justificar el fet d'anar a beure aigua o enviar algun fax?
"En Joan s'amagui sota les taules". No han vist qui és qui dóna la cara sempre als plens? No són capaços de reconèixer l'actitud d'una persona honesta i amb la que han compartit la gestió de govern aquests dos darrers anys?.
"En Joan actua de manera inhabitual i impròpia d'un membre de la corporació local". Han demanat als treballadors de l'ajuntament i a la gent del carrer que ha tractat en Joan Rubal quina és la impressió tant del treball com de la seva persona ?. Són conscients que l'actitud d'en Joan representa un canvi en la manera de fer dels regidiors pasats i actuals? Podrien repetir en veu alta i sense posar-se vermells el seu eslògan de campanya “un canvi de tarannà a l'ajuntament”?
"Ha desaparegut un ordinador portàtil de l'ajuntament". Inaudit! Què te a veure això amb la feina de'n Joan Rubal? Es just i ètic relacionar aquest fet amb la dedicació i el treball de'n Joan a l'ajuntament? La insinuació és ja ofensiva, però és que, a més, pot constituir un delicte per part de l’alcalde; i Gent de Llavaneres estudiarà aquest fet i les seves conseqüències legals.
No volem pensar que aquesta actuació sigui pas per revenja de la seva retallada de sou, ni tampoc pel seguiment exhaustiu que en Joan fa de la feina del govern i dels seus regidors, especialment del que en fa del seu successor a les regidories de Medi ambient, Mobilitat i Transport públic. No volem tampoc pensar que és una reacció a cap complex d'inferioritat. Ens estimem més pensar que aquesta “caçera” és resultat d'aquest do que te l'actual alcalde. El mateix do que ens fa molt difícil pensar a Gent en acords en properes legislatures si CiU no rectifica les actuacions del seu cap de llista i no acaba fent canvis profunds en la candidatura per les properes municipals.
Els hauria de caure la cara de vergonya. Al final resultarà que l'actual ajuntament està ple de lladres, però de lladres de somnis.