dijous, 30 d’agost del 2007

Bicicletes a Llavaneres

El poble ens està canviant. Un POUM amenaçador ens ha fet despertar els instints més conservadors d'allò que representa viure en un poble. El veiem amenaçat per totxanes, ciment, formigó, brossa, cotxes i presses.
Si encara estem atents podrem sentir els cants del ocells i podem disfrutar encara a l'estiu del vol de les orenetes. Hem de cuidar aquest entorn preservant la neteja dels carrers, camins i boscos. També hem de procurar fer els desplaçaments que puguem a peu. Només així podrem disfrutar del nostre poble i afavorirem la convivència amb els altres. Sinó és possible cal pensar en utilitzar els transports alternatius al cotxe: l'autobús municipal, el tren, i la bicicleta.
Quan pensem en defensar el poble cal ser valents i sortir al carrer, si pot ser sense el cotxe. (Les motos poden ser també una bona alternativa al cotxe). Si pensem en el futur de Llavaneres que sigui amb força bicicletes.
Cal condicionar carrers, vials i fer aparcaments per les bicis. Uns aparcaments que siguin pràctics i en llocs que es puguin aprofitar. El de la imatge està vora la Biblioteca i és totalment inútil doncs te un fort pendent, el que fa incòmode deixar-hi la bici i impossible aparcar les motos. Compareu-lo amb el de Mataró...
Seria una bona pensada fer més aparcaments per bicis i també per motos. Els aparcaments per cotxes no estan malament però com més n'hi ha més cotxes apareixen al carrer.
En bici fem salut, no contaminem ni amb sorolls ni amb fum i a més fem poble.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Todo eso está muy bién pero de momento el sistema de recogida de basuras sigue siendo ineficiente, sucio y ruidoso.
Continúan los malos olores, la acumulación de basura alrededor de los contenedores y el escándalo de los camiones en plena madrugada.
Algunos contenedores están situados prácticamente dentro de las viviendas de la gente.
¿Que pensáis hacer para resolver este atentado contra el descanso y la salubridad dels vilatans?
Warrior

Blog Gent de Llavaneres ha dit...

Ens consta que el regidor, Joan Rubal que a més és de Gent de Llavaneres, hi està treballant. És una de les prioritats del programa i un compromís ara que estem al govern. El que també és fàcil d'entendre és que no serà ni immediat ni senzill d'arreglar. També és important prendre consciència que tots hi estem implicats.