dijous, 12 d’abril del 2007

Llistes obertes

11 d’abril del 2007, a Sant Andreu de Llavaneres

Carta oberta.

Tots els partits polítics s’omplen la boca amb les paraules“ DEMOCRÀCIA i LLIBERTAT”,
Ara que venen eleccions, per què no les fan servir realment i políticament? Fem una llei que digui: “Les llistes electorals han de ser obertes i el poble pot elegir el nom que vulgui de les llistes que, per majoria, seran els representants del poble en les institucions.

Mentre no sigui així, no parleu de “ DEMOCRÀCIA i LLIBERTAT”, val més que fins que arribin les llistes obertes, aquestes paraules no les feu sortir, deixeu-les en el calaix.

Feu lleis que jo no las trobo democràtiques, com la de la paritat entre homes i dones amb el 40% i en cada tram de cinc candidats. Les llistes han de ser llocs lliures no obligatoris. Si feu llistes obertes no caldrà el 40% per les dones. Totes les persones: dones, homes i gent gran tindran les mateixes oportunitats de sortir elegits, i no com ara per omplir llistes.

DEMOCRACIA vol dir en llistes obertes més Votacions.
DEMOCRACIA vol dir en llistes tancades més Abstencions.

Quan arribarà la autèntica DEMOCRACIA en la política amb llistes obertes en les eleccions ?? Preguntaria més coses però continuaran fent el sord, el mut i el cec per resposta.

Atentament Jubilat “Manolo”

1 comentari:

Joan Rubal ha dit...

Manolo,
acabo de veure el teu comentari i em sembla la declaració més clara de llibertat política que he vist en molt de temps.
El que és trist és que aquesta reclamació de llibertat vingui sempre de persones que no pertanyen a les estructures dels partits; de gent que no té por d'enfrontar-se amb el resultat dels electors. É sveritat que quant toca fer una llista passa com en futbol, que cadascú té la seva millor alineació al cap i que tots la fem pensant en els llocs que més destaquen. I és que aquestes són les regles que tenim i amb les quals hem de jugar. Faig meva la teva reclamació i demano jo també que els polítics que tenen poder per fer-ho, canviin la llei per possibilitar les llistes obertes.
Com amb d'altres aspectes de la llei electoral, la gent dels partits reclama que es canvii la forma, però quan ells arriben al poder, com que són els beneficiats del moment, no ho fan.
Manolo, no perdem, però l'esperança.