divendres, 17 de juny del 2011

Vergonya al ple, Llavaneres no s'ho mereix

Per Miquel Molinàs

publicat a Youtube per labandaria100
En un ple més ple que de costum hi hem passat un altra vegada molta vergonya. Encara no ens podem creure com uns que es diuen polítics es passen pel folre les declaracions institucionals quan és l'hora de repartir poder i sous. El consens, la transparència i la justícia queden aparcats i és l'hora de les mitges veritats, de l'abús de poder i del justificar-se en la legalitat per prendre decisions del tot immorals. És aleshores quan la desafecció amb els polítics es fa més i més gran. És aleshores quan hem de sentir faltes de respecte i referències als embotits en mig del ple. No és agradable però cal acceptar-ho, encaixar-ho i intentar entendre-ho i més quan són els que manen que sembla que procuren més pels seus interessos personals que pels del poble al que es deuen.
El nou govern CiU i PP de'n Bernat Graupera:
1- Han reduït el nombre de plens que ara es faran cada dos mesos i això no és transparència sinó evitar el debat públic i obert.
2- Han reduït les competències dels plens (públics i amb tots els representants electes) que ara passen a les juntes de govern (privades i formades exclusivament pels regidors del PP i CiU) i això no és voluntat de consens sinó blindatge.
3- Han apujat els sous dels regidors de govern i les dedicacions exclusives i això no és justícia sinó interessos personals:
  • Bernat Graupera (CiU) un sou de 3.874€ i una reducció de la dedicació al 85%. Això ens costarà als veïns 5.875€ cada mes si comptem la seguretat social i les 14 pagues. Això representa un increment de més del 30% respecte de la legislació passada
  • Sandra Carreras (CiU) un sou de 3.500€ i una reducció de la dedicació al 90%. És un increment 5% respecte de la legislació passada amb un POUM que ja està aprovat.
  • Costa Matas (PP) un sou de 2.000€ . Això ens costarà als veïns 3.033€ cada mes si comptem la seguretat social i les 14 pagues. Això per unes competències que en la legislatura passada no tenien dedicació exclusiva.
El que és encara més greu si hi cap és que no han sabut, ni pogut, justificar aquests sous. Cap respecte al poble que té tot el dret a que se'ns expliquin les decisions.
4- Han reduït els sous dels regidors de l'oposició, que passen de cobrar 343,15€ a cobrar-ne 100, i això no és respecte als representants. Una mesura que té més aire de revenja que d'altra cosa i que tampoc no ha estat explicada.
Sr. Graupera, Sr. Bertomeu, Srs. regidors de CiU i del PP a mi també m'ha fet sentir vergonya el que hem sentit al ple però la vergonya no ha estat tant pel que es deia des del públic, puc entendre i accepto la indignació, sinó pel com i el què s'ha decidit des de les poltrones. M'indignarà sempre l'actitud miserable dels qui, des d'una posició de poder, no saben ni volen respectar als demés.