dissabte, 6 de novembre del 2010

Urgent a Llavaneres
per: Miquel Molinàs


(Reflexions d'un ple d'octubre fet al novembre)

A Llavaneres ens és urgent cal un alcalde amb capacitat de lideratge, honest i amb les idees clares.
El canvi de tarannà promés, respecte d'anteriors governs populistes, incapaços i desorientats, no s'ha complert. Als plens tenim un alcalde a la defensiva, amb un equip inoperant en la majoria dels càrrecs i que en lloc de buscar l'apropament de postures en benefici de tots, sembla que gaudeix faltant al respecte als altres grups.
Ens agradaria també tenir al principal grup de l'óposició, que ara és el PP, combatiu i amb propostes alternatives. Res més lluny d'això. Sense líder, a remolc de les mocions i intervencions de la resta de grups, suma habitualment el seu vot amb el del govern de CiU. Sospitós com a mínim. Creiem que això tampoc no afavoreix en res al poble.
El mínim que es pot demanar a una governant és que compleixi les lleis i tampoc en això ens podem sentir satisfets. El darrer ple, el corresponent a octubre, va estar a punt de no cel·lebrar-se doncs l'alcalde sense avisar ningú i saltant-se el reglament que ho estableix, no el va convocar quan corresponia. Després de la reclamació dels altres grups es va fer al novembre i sense justificació vàlida. Un escuàlid “per motius d'agenda” ens va semblar una resposta poc respectuosa per al poble.
Ens cal un govern valent i decidit. Necessitem comptes clars i hores d'ara encara no és gens clar ni que tinguem els pressupostos abans d'acabar l'any, ni que s'hagi reduit el dèficit municipal amb els diners de l'herència tal i com es va aprovar en ple. No es veu de què han servit unes càmeres de vigilància que no són operatives, els contenidors cada cop estan en pitjors condicions, ni tampoc es justifica la despesa municipal pel viatge de tres representants de l'Ajuntament a Roma sense actes oficials. En lloc de fer front a això el govern presenta una moció d'urgència per tal que el plenari s'afegeixi a un manifest, que per cert no es va presentar al plenari, de benvinguda al Papa de Roma.
Catalunya és un poble d'acollida i desitgem una bona visita papal però tenim molt clar que Llavaneres té moltes altres urgències.