dissabte, 10 d’octubre del 2009

La barana







Per: Lluís Oliver


Petites millores, benefici diari (I).

Us heu fixar en la barana del pont de la riera, a l'encreuament de Avinguda Catalunya amb Avinguda Mare de Deu de Montserrat al costat de mar, just davant d'on oneja la Senyera?
Té un tram de barana de ferro negre amb passamans i columnes, discreta i funcional, just sobre el pont. Aquest tros de barana, per la part de ponent, acaba bruscament i és continuat per uns quatre o cinc metres del que anomenen "guardarrail”es adir aquesta mena de tanques tan lletges que es posen als marges de les carreteres. Es subjecta per dues columnes verticals i forma un tirant d'arc sobre el canto de la vorera que hi a sota, de manera que queda un espai molt perillós per on pot caure una persona. No arriba a tenir ni un metro d'alçada sobre el nivell de la vorera, podria parar un cotxe despistat, però no te cap utilitat com a protecció a les persones, que son qui circulen per la vorera.
Sempre ho he vist així: un tros de barana i un tros de balla. Aquest contrast, apart de del perill que en aquest cas comporta, és desagradable a la vista i dona la impressió de provisional, d'obra mal acabada i descuidada.
Costaria gaire substituir aquest tram de tanca per una barana similar a la que hi ha just al costat?
Dona la impressió que tot el que no siguin grans obres amb inversions espectaculars, on es pugui penjar cartells ben grossos del tipus "Salvem Can Riviere", "Aquí farem el Casal de Joves", "Nova construcció de l'Hotel d'Entitats" no interessa.

Si heu tingut la paciència de llegir fins aquí, us animo a que comuniqueu les vostres propostes de "petites millores" que arreglaran el Poble.