dissabte, 3 de desembre del 2011

Ple d'incoherències del novembre

Aquest ple de novembre ens ha tornat a decebre. Aquest escrit no pretén ser un resum del ple, en podreu llegir l'acta al web de l'ajuntament, sinó una necessitat de compartir algunes de les sensacions que ens va provocar un espectacle ple d'incoherències.

La incoherència de la "sintonia nacionalista"
Està ben clar que el contracte PP-CiU no deixa prosperar cap de les propostes de l'oposició, ... bé llevat de les de tarannà “nacionalista” en les que els uns, els del PP, voten per una “España unida” i els altres, els d'en Graupera, pels coreligionaris independentistes de Vic. Queda ben clar doncs quina és la “sintonia” de la que tant en van parlar els dos grups a l'inici de la legislatura, no és la “nacional” sinó l'altra sintonia, la dels sous.

La incoherència dels acomiadaments
El regidor de Gent, Sr. Emili Minguell, denuncia l'arbitrarietat dels acomiadaments de personal de l'ajuntament i demana al govern criteri i coherència. Considera indecent que no es vulguin rebaixar el seu sou i al mateix temps redueixin la plantilla de la manera que ho estan fent. És aleshores quan el regidor del PP, Sr. Costa Matas, respon que està molt trist i que li sap molt greu la situació, que quan es pugui es reintegraran les persones al lloc de treball i que agraeix el suport de l'alcalde (només faltaria) i del Sr. Secretari. Quina barra! Això són excuses i tirar pilotes fora.

La incoherència de la renúncia només a una sola paga extra
CiU i PP proposen renunciar a la seva paga extra del Nadal de l'any que ve, el del 2012, però no accepten la proposta de l'oposició que renunciïn també a les pagues extres d'aquest Nadal i la extra del juny vinent. Els arguments per justificar-se van ser que “així ho va dir el Parlament de Catalunya”, com si haguessin renunciat al criteri i a la vergonya propis.

La incoherència del discurs personalista
L'única regidora que en molts moments ha demostrat seny, ens referim a la Sra. Carreras (Urbanisme CiU), s'atreveix a deixar per “incompetent” un regidor de l'oposició “el de SOS” que ni tan sols va poder estar al ple per defensar-se. Molt poc intel·ligent i sobre tot quan se li reclamava coherència en la defensa d'uns drets, els de la antiga zona esportiva, en la que ens hi juguem molt i en la que seguim sense tenir gens clar que s'estigui defensant prou bé el patrimoni de tots. (Recomanem llegir el criteri de SOS, i entrada en aquest mateix bloc GENT ).
No es pot confondre la gent dient que la moció de “reprovació” de la seva gestió és deu “només a interessos polítics”. Quan algú diu això, a més de renunciar al debat i al consens, s'està posant en evidència. Rectifiqui Sra. Carreras ens ha demostrat que pot fer-ho.

La coherència dels indis
Només en faltava aquest que s'anomena “alcalde” acusant de “fer l'indiu” als regidors de l'oposició referint-se a l'actitud d'aquests quan, en actitud de protesta, no es van presentar al un ple i en que ni el mateix alcalde tampoc s'hi va asseure. Lamentable. (llegiu: web maresme360, entrada en aquest mateix bloc GENT)

Malgrat tot seguirem defensant que la gent s'ha d'implicar en la discussió política, ha d'anar als plens, s'ha de moure i protestar davant aquesta comèdia. Quan renunciem a la protesta estem fent el joc a aquest tarannà dels polítics interessats abans que res en ells mateixos