dissabte, 15 d’octubre del 2011

Què pasa amb la nova Zona esportiva?

El passat dimarts 11 d’octubre en un Ple extraordinàri, l’Ajuntament de Llavaneres va aprovar la “Resolució del contacte administratiu de 10 de juliol de 2006 signat amb PROINOSA (actualment ALTAIRE).”

És un episodi més d’aquesta història de mai acabar a la que Llavaneres està sotmesa des de fa més de 5 anys i en la que cada cop queda més clar que tenim totes les de perdre.

En aquest Ple del dia 11, al que no van assistir els regidors de l'oposició, i que va durar menys de 3 minuts (cronòmetre en mà), sembla que es va repetir l’acord de 29 de Desembre de 2010 en el que, segons deia la revista municipal (núm. 28 de febrer de 2011), es va “aprovar per unanimitat iniciar el procediment per a la resolució del contracte administratiu".

Qué ha passat doncs? L’any passat s’aprova iniciar el procediment i fins aquesta setmana, en una convocatòria de Ple Extraordinari i urgent, no s’aprovat la resolució. Per què han tardat tant de temps?
En el transcurs del meteòric Ple d'aquest octubre ni tan sols es va llegir la proposta d’acord abans de la votació i l’Alcalde va asegurar que Govern i Oposició "estaven prou informats", però tampoc no estic segur de que la majoria dels regidors presents sabessin què s’estava votant. És d’agrair la deferència de la regidora Sandra Carreras que, un cop acabat el Ple, va donar una ràpida explicació sobre el què s’havia acordat.
És un tema realment complex, en el que els redactors i signants del contracte (època Jiménez-Ros) van pressuposar moltes coses que no s’han acomplert. Es van jugar de 10 a 15 milions d’euros en terrenys del patrimoni del poble en una operació finacera-inmobiliària que ha fallat.
I ara del què es tracta és de salvar el que queda del naufragi i de veure si s’han empleat els sistemes de salvament adequats per tal de rebre el mínim dany possible.
Quan va esclatar el cas Pretoria (finals del 2009), les obres de construcció de la “Nova Zona Esportiva” de Llavaneres ja duien molt temps parades, des de la posada en marxa del Nou Camp de Futbol l’any 2008 no s’havia avançat més.


Com és que es va esperar a finals de 2010 per propossar la dissolució de contracte? Era aquesta la millor alternativa? Es va fer pensant que, al entrar Proinosa/Altaire en concurs de creditors, el Jutge determinaria la liquidació de la empresa i finalment ha resultat que ara el jutge aixeca el concurs de creditors i l'empresa podrà tornar a operar?

Com pot ser que, al setembre de 2010, en la confecció de la llista de provisional de creditors i en el nomenament d’administradors, no es van fer valdre els drets de Llavaneres com antic propietari de la vella zona esportiva? Com pot ser que Llavaneres figuri únicament en la llista només com a "creditor ordinaris contingent" amb una situació litigiosa ”sin cuantia”?

Quins assessors legals ens han dut a la situació actual?
Com és que hi han creditors de Proinosa que estan en millor situació que Llavaneres?
Com és que a l’informe definitiu dels administradors concursals de Proinosa no hi figura cap alegació o impugnació feta per Llavaneres?

El que és segur és que la cosa va per molt llarg. Ara haurà de ser el jutge qui determini qui té raó en la ressolució del contracte i... ja sabem com és de ràpida la justicia.

Quines messures es pendran per què, un cop aixecat el concurs de creditors, Altaire liquidi els aproximadament 10 milions d’euros que deu al poble?


Massa tard i massa malament per confiar en els polítics de "corbata i cartera". Ni el govern del 2008 ni l'actual ens donen cap garantía de defensar els drets de tots.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Què podem fer per...

. modificar les coses?
. millorar?
. veure una sortida?
. ...?
Un aspecte en comú: que aquest anomenat alcalde deixi de ser-ho.
A tots aquells que el van votar sobre paper que el proper dia de votació deixin de votar i es quedin a casa seva com fan la resta dels dies.

Anònim ha dit...

Només els preocupa la imatge i la cartera. Els dreta de tots queden després. La seva estratègia és que no ho etiguem informats.
Ja no és qüestió de "diferències personals". Hem arribat a un grau superlatiu d'incompetència. És això denunciable? Com a mínim que ho sàpiga el poble