dissabte, 5 de desembre del 2009

Joan Rubal denuncia al Ple la vigilància a la que s’ha vist sotmès per la Policia Local

En el torn de precs del ple municipal d’octubre el regidor de Gent de Llavane­res; Joan Rubal, va preguntar a l’alcalde Bernat Graupera per­què estava sent vigi­lat per la Policia Local; per què, des de fa un temps es controlaven les se­ves entrades i sorti­des de l’ajuntament.

Rubal, que no té de­dicació exclusiva, va explicar que atén les seves obligacions al despatx del Grup Mu­nicipal de Gent de Llavaneres sovint fora de l’horari d’atenció al públic i, en moltes ocasions, a la nit fins tard. Aquest fet, va explicar Rubal, es cone­gut per tothom i mai havia estat problema; però darrerament, segons va dir el regidor, cada cop que havia entrat a l’Ajuntament agents de la Policia Local havien entrat poc després arribant fins a la porta del seu despatx per tal de controlar què hi feia. Val a dir que aquesta porta està habitualment oberta quan el regidor està al seu despatx, excepte si està atenent una visita.
Rubal va remarcar que actualment no hi ha cap nor­mativa que restringeixi el lliure accés dels regidors a l’edifici no d’hores ni de dies.
El regidor, va denunciar durant la seva intervenció que tenia notícies segons les quals s’estava elaborant un informe des de la prefectura de la Policia on s’arriba a afirmar que agents de la Po­licia Local l’havien vist “amagat sota una taula”.
Finalment, va demanar explicacions a l’Alcalde que visiblement contrariat i amb to amenaçador va dir-li “que sobre aquest tema tindria oportunitat de respon­dre on correspongués”.
Des del seu pas a l’oposició, Joan Rubal s’ha des­tacat com una de les veus més crítiques amb la gestió del govern, tal i com feia tam­bé quan formava part d’aquest. Algunes de les polèmiques i discussions les ha mantingut Rubal amb el regidor del Grup de CiU, Juan García, qui el va substituir al capdavant de Medi Ambient i Transport i Mobilitat. Aquest és alhora regidor de Governació i màxim responsable de la Policia Local.
Cal assenyalar que el regidor de Gent de Llavaneres mai no s’ha amagat per accedir a l’Ajuntament a fer la seva feina i mai ha estat qüestionat. En una conversa posterior amb un testimoni, Rubal va exigir a l’alcalde el cessament d’aquesta persecució i va reclamar respecte i capacitat per encaixar la crítica política i respondre amb arguments polítics i, en cap cas, amb atacs personals, informes o manipulacions que atempten el bon nom de les persones. En qualsevol cas, Rubal, que té el ple suport del seu grup continuarà amb la seva tasca, aportant alternatives i propostes i exercint el control que és propi dels membres de l’oposició. Agradi o no a l’equip de govern, agradi o no al senyor García.