dijous, 31 de desembre del 2009

Complint programa: Doble sentit a Verge de Montserrat








Emili Minguell

A Gent sempre tenim present el nostre programa electoral. Els programes són per complir-los i ara tornem a estar d'enhorabona: finalment la Diputació ha modificat la cruïlla del Cardenal que permet recuperar el doble sentit de circulació a l’av. Verge de Montserrat tal i com varem defensar en la campanya del 2007.Aquesta modificació permet un trànsit més fluid per Verge de Montserrat i per l’av. de Catalunya i reduir el perill i les cues de la cruïlla de la plaça dels Geganters, davant del Casal.
Les gestions es van iniciar amb en Joan Rubal com a responsable de Mobilitat, en una primera reunió amb el gerent de Vies Locals de la Diputació a la tardor de 2007. La petició original va ser la de la construcció d’un giratori (rotonda) però l’afectació de l’àmbit de la riera, el nombre de braços necessaris d’aquesta rotonda i el cost de l’obra (molt més elevat) va fer que, finalment la Diputació definís un disseny de cruïlla en “T”. En la configuració final de la intersecció, la geometria, el paviment elevat i les tanques han primat els aspectes de seguretat viària. La reducció de velocitat era una exigència tant pel que feia als vehicles, com als vianants, ja que s’han incorporat alguns passos per donar continuïtat al camí a peu cap al parc del Cardenal.Aquesta actuació ha de servir també per a que alguns aprenguin que en la gestió pública, no tot pot ser per ara i ja, sinó que cal ser pacient, respectuós i persistent davant d’altres administracions.
És possible que aviat es confirmi alguna actuació molt positiva en temes de mobilitat que està gestionant la regidoria d’Urbanisme. Quan sigui així, no faltarà la nostra felicitació i enhorabona.

1 comentari:

Miquel Molinàs ha dit...

Ja era hora companys. Fixeu-vos amb les dates i veureu com el regidor de gent va posar mans fil a l'agulla la mateixa tardor de les eleccions.
Gràcies per la feina Joan.