dissabte, 24 de desembre del 2011

Pressupostos pel 2012. Tuf d'interès molt particular

Consens en la mesura del possible
Ja ens va fer mala espina quan el regidor Sr. Bartomeu (PP) va fer referència, al ple per l'aprovació dels pressupostos pel 2012, a l'intent del govern de consensuar “en la mesura del possible” els pressupostos. Tampoc va ser capaç de concretar si la trobada que havien proposat amb els grups de l'oposició havia estat “formal o informal”. El que sí va quedar clar és que va ser “sense massa èxit”. Tothom va poder escoltar la sornegueria del Sr. Bartomeu en aquesta afirmació.
La culpa de l'interventor
També va deixar clar que si havia faltat documentació o si s'havia lliurat tard va ser per culpa de la baixa de l'interventor. Ens sorprèn la tranquil·litat amb la que s'excusa també aquest regidor. Com si la cosa no anés amb ell.
L'oposició es torna a queixar de manca de respecte
Els grups de l'oposició (SOS, PSC, ERC i Gent) van denunciar que la informació per consensuar els pressupostos havia arribat tard i incompleta. Tan sols havien tingut dos dies per estudiar-la i fer propostes.
Aquest és el tarannà florit i caduc d'un govern que no té més objectiu que complir l'expedient i cobrar a finals de mes. Un objectiu que ens espanta doncs tenen molta responsabilitat a les seves mans. L'oposició els fa nosa, per això el pacte de PP i CiU. Quan el govern es creu en la veritat absoluta no és govern ni és res.
El que ens queda ara és informar. L'abús de poder només l'atura la capacitat crítica de la gent i aquesta costa molt d'assolir.
Sir Bernard Shaw
Situacions com aquesta encara donen més sentit a la frase: “Els governs i els bolquers s'han de canviar sovint .... i pel mateix motiu”. La mateixa és de Sir George Bernard Shaw un escriptor irlandès premi Nobel de literatura i guardonat també amb un Òscar de Hollywood, que també va provar sort a la política.