dilluns, 4 d’agost del 2008

POLÍTICAMENT CORRECTE: L'ÈTICA I LA LEGALITAT DEL PSC

Hem llegit en l'Informatiu municipal del juliol que el grup polític del PSC de Llavaneres, sota el títol “Brindis al sol”, inclou un comentari molt desafortunat sobre si prioritzar legalitat o ètica. Contextualitzem per entendre la demagògia.
“Un altre grup recorre també als tribunals per defensar la il·lusió d'un grup de joves de Llavaneres tot al·legant errades en la documentació del sorteig de pisos de protecció oficial i justificant que ho fan per una justícia legal que anteposen a la justícia ètica”.
L'altre grup som els de GENT, la il·lusió és la del joves que van guanyar el concurs d'adjudicació dels HPO del carrer de Sant Antoni i la justícia legal són les normes pel concurs que va aprovar tots els grups, també el PSC aleshores al govern, en el Ple de l'Ajuntament i específicament per al concurs.

Aquest concurs el va convocar l'anterior govern PP-PSC. Recordem que es va fer just abans de les darreres eleccions, sense que l'Ajuntament en fos propietari de la parcel·la i a més i sota la sospita, confirmada posteriorment, que alguns dels candidats no complien amb les normes del concurs.
El concurs feia tuf d'electoralista i el que és més greu utilitzant, ara sí, la necessitat del col·lectiu més jove de Llavaneres manipulant descaradament la seva il·lusió.
Els de Gent hem denunciat el fet que al concurs s'hi van presentar candidats que no complien amb els requisits. El mateix dia de la celebració varem repartir butlletes informant de les irregularitats. La nostra intenció sempre ha estat i serà que es faci la revisió del concurs per treure aquells seleccionats que no complien amb les condicions prèvies bo i respectant aquells que sí les van complir.
Quan es parla d'ètica cal ser molt curosos. A quina ètica ens devem senyors del PSC: als dels que van incomplir les normes? Com queda l'ètica dels que respectant les normes no es van presentar al concurs per que no complien les condicions o la dels que, tot i complir amb la normativa, no van sortir escollits al sorteig?
Ara resultarà que, segons el grup local del PSC de Llavaneres a Llavaneres, haurem de mirar cap a un altre lloc i fins i tot serà recomanable no respectar la llei si no està d'acord amb la nostra ètica.

En Batman sí es pot permetre estar al marge de la llei

A GENT defensarem sempre que la llei cal respectar-la sempre i no ens serveix d'excusa el ja està fet i “pobrets, ara que els hi feia tanta il·lusió”. I en el cas que una llei no ens agradi procurarem fer el possible per que les instàncies judicials la canviïn. En cap cas podrem actuar al marge de la llei.
Als del PSC de Llavaneres els recomanem que deixin de mirar enrere, que això de justificar els errors del passat els pot costar més car encara. Els electors els han posat a l'oposició, tant pels pactes amb el PP com per les actuacions dels seus anteriors representants, i ara el que toca és digerir-ho el més humilment possible.