dissabte, 9 d’agost del 2008

NECESSITA MILLORAR: BARS, DESCANS I DECRETS

El que cal és identificar quin o quins són els locals que no la compleixen i aquests són els que s'han d'obligar a respectar la llei.
Demanaríem que a Llavaneres hi hagués més criteri a l'hora d'aplicar la normativa i les sancions.

Aquests dies hi ha polèmica pel decret que l'alcalde, Bernat Graupera (CiU), va dictar per tal de limitar l'horari d'estiu als bars sense terrassa.
No és senzill conciliar el son dels veïns amb el dret de la gent a sortir als vespres i amb el dret dels propietaris dels bars a fer negoci. Tots tenen part de raó. El que no s'entén és perquè si hi ha una normativa pel que fa als negocis d'oci nocturn com és que no es discrimina i s'ha acabat tractant a tots per igual.
Al nostre criteri no està bé que es faci un decret obligant a tancar tots els locals a una determinada hora. El que cal és identificar quin o quins són els que no la compleixen i aquest són els que s'han d'obligar a respectar la llei.“Que no nos cierren los bares”, Zirrosis(1997)
El poble que volem tampoc no és un poble trist, sense ambient, sobretot a l'estiu que les nits són més agradables. Tampoc no volem un poble en el que no es pugui descansar. Cal fer compatible el poder sortir a la fresca amb els amics o la parella amb el descans dels veïns. Per això demanem un poble en el que es faci respectar la normativa i en el que tan sols el que la infringeixin siguin els penalitzats.
Demanaríem que a Llavaneres hi hagués més criteri a l'hora d'aplicar la normativa i les sancions.
LLegir notícia El Punt.