dilluns, 12 de març del 2007

IRREGULARITATS A LA LLISTA DE SOL·LICITANTS DE VIVENDES DE PROTECCIÓ OFICIAL

DENUNCIEM:

1. IRREGULARITATS A LA LLISTA APROVADA DE SOL·LICITANTS DE VIVENDES DE PROTECCIÓ OFICIAL.

2. QUE S'HAN APLICAT CRITERIS, AL MARGE DE LES BASES APROVADES, QUE PERJUDIQUEN ALS SOL·LICITANTS QUE SÍ HAN COMPLERT AMB ELS REQUISITS QUE LES BASES DEMANAVEN.

Des que es van publicar les llites de sol·licitants admesos a les vivendes de protecció oficial (VPO), Gent de Llavaneres ha rebut queixes tant de persones que van ser admeses com de les no admeses.

Un cop comprovades hem denunciat en la comissió d'adjudicació i posteriorment en la comissió informativa, que hi havia expedients en els que sol·licitants que no tenien prous ingressos, acompanyaven la mateixa amb una declaració d'ingressos de la mare o pare, evidentment més grans de 35 anys.

El PP i PSC defensen que es tracta d'una sola unitat familiar, Gent de Llavaneres entén que en són dues, i que el criteri aplicat crea inseguretat jurídica i perjudica les persones que han complert amb els requisits necessaris, doncs han de competir amb sol·licituds que no ho fan. També queden perjudicades les persones que, en cas d'haver conegut el criteri, podien haver presentat la sol·licitud. Finalment dir que aquest criteri, afavoreix el frau doncs persones més grans de 35 anys, emparats en un fill de més de 18, opten a les vivendes.

Les bases d'adjudicació són molt clares :a) les vivendes són exclusivament per persones més grans de 18 anys i menors de 35, b) que les bases, davant de qualsevol dubte, es regeixen pel decret 244/2005 de la Generalitat de Catalunya i pel reial decret 801/2005 d'on deriva el concepte d'unitat familiar que defineix l'agencia tributaria que diu: “una persona més gran de 18 anys es considera unitat familiar, tingui o no ingressos". Mentre Gent de Llavaneres va portar, a la comissió informativa, documentació que avalava les seus arguments, el Govern municipal no en va portar cap.

Gent de Llavaneres volia denunciar totes aquestes irregularitats en el passat ple municipal però l'alcalde, el Sr. Víctor Ros (PP) i la Sra. Pilar Arnau (PSC) van convocar la continuació del ple del passat dia 8 a les 16:30 h sabent que els regidors de Gent de Llavaneres, i també la resta de l'oposició, no hi podrien ser presents. D'aquesta manera no es van poder manifestar les irregularitats comeses ni posar sobre la taula els documents que ho demostren.

Gent de Llavaneres impugnarà davant dels tribunals aquesta tupinada amb l'única intenció de fer el més clar, just i legal possible el repartiment d'aquestes vivendes de protecció oficial.

Mes informació