dissabte, 31 de març del 2007

AMB AQUESTS CONTENIDORS ENS SENTIM ESTAFATS. FEM NET A LLAVANERES

Els contenidors de recollida selectiva a Llavaneres són deficients. Corresponen a un model antic i tenen greus problemes d'accessibilitat. La gestió d'aquest equip de govern PP-PSC, sobre aquest tema, també presenta força irregularitats i contradiccions.


Tots estem d‘acord amb la recollida selectiva. El que no podem permetre és que es malbaratin els recursos del municipi per unes instal·lacions inadequades i que a més se’ns vulgui enganyar defensant allò indefensable.

La normativa obliga a tots els municipis, Llavaneres també, a desenvolupar una llei del 1991 que obliga a establir uns plans d’adaptació i supressió de barreres arquitectòniques. Aquest Pla ha de garantir l’adequació de totes les instal·lacions del municipi per tal que siguin accessibles a tots aquells veïns amb problemes de mobilitat. Aquest govern PP-PSC ha deixat vèncer el termini de quinze anys que marca la llei i a Llavaneres encara no hem redactat aquest Pla.

Els contenidors de recollida selectiva, com va poder demostrar Gent de Llavaneres, corresponen a un model antic de l’any 1991, que ha quedat clarament superat per altres més moderns. El que és més greu és que aquests contenidors no compleixen amb les més elementals normes d’accessibilitat doncs:
- No faciliten l’accés a persones amb mobilitat reduïda per la manca d’accessos amb rampes adequats.
- No estan a l’alçada reglamentària, impedint el seu ús des d’una cadira de rodes
- Tenen un mecanisme d’obertura que obliga a utilitzar a l’hora les dues mans per llençar brossa als contenidors.

El regidor d’urbanisme Sr.Jiménez (PSC) es va justificar dient que els havien fabricat “expressament” per Llavaneres. De què ens serveix un model antic amb materials nous?
Va argumentar també que el fet que el model no fos a nivell de carrer el justificava el problema dels lixiviats, els residus líquids de les deixalles. Com explica que en moltes altres poblacions els tenen a nivell de carrer sense problemes de lixiviats?
En la imatge podeu veure els contenidors de Cerdanyola

El que no va dir, el regidor, és que sap positivament que hi ha models més moderns doncs són els que han instal·lat a Moncada, població en la que ell treballa a l’ajuntament. Tampoc pot negar que coneix personalment al gerent de l’empresa RESOLUR que és la que ha fabricat aquests contenidors per Llavaneres.

Les mocions de Gent de Llavaneres :
1- GLL en el ple del mes de novembre de 2006 varem proposar una moció per demanar “la supressió i substitució dels actuals contenidors soterrats de recollida selectiva d’escombraries”. La moció va ser rebutjada amb els vots en contra de l’equip de govern PP-PSC.
2- GLL en el ple del mes de gener de 2007 varem presentar una moció pel “compliment urgent de la llei de promoció de l’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques”. La moció va ser rebutjada amb els vots en contra de l’equip de govern PP-PSC.

Podeu veure el contingut de les mocions a la web www.gentdellavaneres.cat i també una presentacció sobre els contenidors a Llavaneres.

Encara hi ha molta feina per “fer net” a Llavaneres. Comptem amb tu.