dimarts, 26 de juliol del 2011

L'alcalde Graupera suspès al ple. De què tens por Graupera?

Per: Miquel Molinàs
Al ple d'ahir vespre vam tornar a veure un alcalde poruc i incapaç de liderar un ple que és l'òrgan de govern aquests propers quatre anys.
De què tens por Graupera?
No és por d'aprovar uns pressupostos del 2011 al mes de juliol quan ja ha passat la meitat de legislatura i que presenten greus incoherències:
  • com la de la partida que presenta unes despeses de 45.000€ al mes de juny i que pel segon semestre hi ha només pressupostat 5.000€ o d'altres que ja s'han superat i impossibles de complir (segons Ruiz, SOS)
  • en els que no es reflecteixen la voluntat d'enfrontar les dificultats del poble, doncs s'incrementen les despeses de els sous de la corporació, de protocol i d'assessorament jurídic? (segons Bastida, PSC)
  • No han donat temps, cinc dies per un pressupost de 13 M d'euros, per tal que l'oposició pugui presentar propostes de millora i que suposa la retallada dels sous dels funcionaris i la puja dels sous dels càrrecs polítics del govern. Un pressupost que suposa un increment de la despesa corrent (segons Rubal, GLL)
  • En els que es redueix significativament el percentatge d'inversions (segons Sala, ERC)
No és por de sentir que la teva proposta per modificar el ROM limita el dret a la informació i a la participació i és anticonstitucional, incoherent, retrògrada, aberrant i amb trets de dictadura franquista. En aquesta nova proposta de ROM el govern Graupera (PP-CiU) pretén reduir els plens cada dos mesos, prohibir que es gravin imatges pels particulars i limitar el nombre de preguntes de la oposició.
Potser serà que té por que la gent vegi el que està passant als plens? Potser serà que té por que l'oposició li faci preguntes compromeses que el posin en evidència en un acte públic?
No és por de provar de silenciar els seus propis regidors davant les preguntes de l'oposició. Només quan la tensió del ple es va fer insostenible es va veure “obligat” a deixar respondre la regidora de Joventut i el de Via pública que van satisfer les demandes presentades. No era tan complicat. Potser té por del seu propi equip de govern?
No és por de suspendre actes de la Festa Major (Focs, havaneres i ball) per una manca de previsió del seu propi govern. L'amenaça de pluja, al final no va ploure aquell dilluns, es podia compensar amb l'assegurança que cada any s'ha contractat. No és por de veure com alguns dels assistents al ple desplegàvem els paraigües en senyal de protesta. Quan va ser l'hora que en Nani Mora va demanar a al regidor de Cultura de la legislatura passada Molins si aquest havia contractat l'assegurança l'alcalde va impedir que contestés. Va ser aleshores quan l'alcalde va aconseguir el públic s'esverés i després d'amenaces va suspendre el ple. Això sí en farà responsable de la suspensió del ple als regidors de l'oposició que no van saber controlar “els seus”. Ja som prou grandets Graupera...
Serà que tens por de la veritat? Que es facin públiques les incoherències d'un govern amb majoria d'interessos personals?
No ho tinc gens clar tampoc ara. El que sí que tinc clar és que així, amb tanta por, no anem enlloc.
Per cert la nova convocatòria del ple suspès és per al dijous 28 de juliol a les 13 hores. Pot ser així podrem assistir-hi més públic. Ei, i de bon rollo, eh?