dimecres, 20 de juliol del 2011

Als plens volem: participació, transparència i justícia

Clar i entenedor: ahir es va celebrar comissió Informativa. Els nostres regidors ens informen que:
El govern de CIU (liderat per Graupera i Nogueras) i del PP (manat per en Costa) volen canviar el Reglament Orgànic Municipal amb la clara intenció de tapar la boca a l'oposició i per evitar que els ciutadans sàpiguen el que fan:
- Volen limitar les intervencions al portaveu de cada grup. Si ho fan, els altres regidors no podrien obrir la boca en 4 anys. Només serviran per votar com robots.
- Els precs que vulgui fer un regidor els haurà de presentar sis dies abans al registre municipal. Així aconsegueixen restar agilitat al ple doncs fins ara es podien fer en el mateix ple.
L'excusa és que “ara són 17 regidors i els plens s'allargarien eternament”. Això és fals, perquè, en principi no es posa límit al nombre de preguntes. Així, què més dóna (pel temps) si ho presenta un regidor o un altre?. La llei imposa que un ple acabi el mateix dia que comença. Així, a les 12 de la nit no es pot continuar. Però en els passats 4 anys, només un ple ha quedat interromput per manca de temps.
La realitat és que ara hi ha un grup menys a l'oposició: no serà tant llarg el temps si s'atén al nombre de grups que han d'intervenir.
"L'alternativa" que proposen és que si no es vol tapar la boca als regidors que no siguin portaveus es limiti el nombre de precs i preguntes que pot fer cada grup o regidor. Així no arreglem res.
- El tercer punt destacat és que es vol modificar el ROM per prohibir que es puguin gravar imatges en el ple: un acte públic, en un edifici públic i amb personatges públics. Això limita el dret a la informació que tenen els ciutadans i que contempla la Constitució. Es diu manca de transparència.
Ens la volen fotre i que, a més, no ens adonem. Volen que temes com el dels seus sous puguin quedar amagats ja que les úniques imatges que es prenguin quedaran a expenses del permís que doni l'alcalde (que no en donarà cap) i que les úniques que es prenguin (les de la tele per al Consorci) puguin ser controlades o manipulades per l'alcalde i el govern si els convé o bé, com està passant, que no es facin públiques.
Així, aquest dilluns pot ser la darrera oportunitat per poder demostrar als polítics del govern i a tots que estem indignats i que no són els amos del “cortijo”. L’últim moment en molt de temps que podrem gravar imatges (que no ho poden prohibir legalment) i per a protestar per aquestes formes fatxes i dictatorials del govern més conservador que ha tingut Llavaneres en molt de temps. Estan marcant la pauta i tots ells en són responsables perquè són govern i responsables com a regidors de govern: Sandra Carreras, Juan García, Marta Alsina, Salvador Ramon i Josep Molins de CIU i Carlos Bartomeu i Antoni Majó, junt als que manen a cada partit.
Mentre no demostrin amb els seus vots que tenen un altre tarannà, comparteixen la vergonya de ser un govern de cacics, aprofitats i “pesseteros” i titelles dels seus líders.
Tota una declaració d'intencions per al mandat que tot just comença.

1 comentari:

ECV ha dit...

FELICITATS MIQUEL PER DIR LES COSES CLARES I SENSE POR