divendres, 9 de setembre del 2011

Ja han tancat el Casal de Joves

Amb una nota alarmista que parla "d'actes vandàlics..., danys estructurals ..., reparació del edifici... falta de civisme....", la junta de govern del Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres justifica el tancament provisional del Casal de Joves.

Inaugurat, fa un mesos a corre-cuita, just abans de les eleccions, amb la presència de la secretària d'Administració i Funció Pública de la Generalitat, Pilar Pifarré, i la directora general de l´Agència Catalana de la Joventut, Montserrat Suari i la absència quasi total de joves que no varen ser convidats a l'acte. El Casal no disposava en aquell moment de mobiliari i els equipaments es limitaven a poc més que una taula de billar.

El govern municipal, de CiU, que es presentava a les eleccions amb el lema "Un poble net, tranquil i segur", i del PP que n'ha facilitat la majoria, sembla ara incapaç de governar un Casal de Joves uns quants mesos i ha afrontat el "problema" seguint la màxima que diu: "muerto el perro se acabó la rabia". La regidora de Joventut ha manifestat als joves que ha estat un decisió presa per la Junta de Govern.

Desconeixem quins han estat els "actes vandàlics..., danys estructurals ...", i les necessitats de "reparació del edifici..." a que fa referència la nota del govern, però Senyors del Govern, de la Junta de Govern, si el Casal no estava en condicions no s'havia d'inaugurar encara que arribesin les eleccions, si alguns usuaris han comès actes incivics son ells que han de respondre, si s'han produït actes vandàlics tenim una policia eficient que ha de perseguir als autors, sobre els danys estructurals és difícil imaginar que hagin estat causats pels usuaris.

¿Hem de preocupar-nos els pares dels joves per aquests successos? A primer cop de vista sembla que sí, el que no queda masa clar és si hem de pensar que el joves es reuneixen al Casal en un ambient incívic i vandàlic, o és que la nota informativa és deguda a la necessitat de justificar una mala gestió o un altre retallada.

Aquesta tarda un grup de joves han manifestat el seu desacord i han demanat explicacions reunint-se a la Plaça de la Vila.

========
Reproducció de la nota informativa publicada avui a la web del Ajuntament

Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Reproduïm aquesta resolució de la junta de govern local:
Arran dels reiterats actes vandàlics produïts des de la inauguració del Casal de Joves, que han causat desperfectes importants al mobiliari i a l'estructura de l'edifici, així com de la falta de civisme d'alguns dels usuaris, la junta de govern va acordar per unanimitat, en una sessió extraordinària, ahir 8 de setembre, el tancament provisional del casal de joves municipal, per avaluar els danys econòmics, fer front a la reparació de l'edifici i prendre les mesures de control d'accés i de seguretat necessàries a l'equipament.
Així mateix, la junta de govern va acordar sol·licitar els corresponents informes als serveis tècnics municipals, a l'àrea de Joventut i a la Policia Local, a fi de depurar les responsabilitats personals que corresponguin.
Govern municipal de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres
Sant Andreu de Llavaneres, a 9 de setembre de 2011
Informació publicada el 9 de setembre de 2011

1 comentari:

Anònim ha dit...

La nota és un insult a la veritat. Han farcit l'escrit amb mentides, mitges veritats i magnificant algun fet per donar la sensació què tot és un gran desastre i així justificar el tancament.
Tot plegat, la mostra de l'estupidesa d'aquests gestors, incapaços de regir no ja un ajuntament, sinó un xiringuito de refrescos a la platja.
L'idiotesa agreuja la incapacitat. Com sempre, molt de bla, bla, bla i de resultats: zero.
O rectifiquen o acabaran amb un casal buit...potser això és el que pretenen.