dissabte, 21 de març del 2009

DECIDIM EL POUM: A cadascú la seva responsabilitat

Encara hi ha qui pensa que Gent es pot manipular ara que hem decidit pasar a l'oposició. Vàrem mantenir la nostra identitat al govern i també ho farem ara que som a l'oposició. Que ningú s'adjudiqui per endavant el vot del nostre regidor Joan Rubal que ens representa a Gent i a tots els qui creiem en el nostre programa i en la nostra manera de fer.

El darrer ple del febrer GLL va votar en contra de la proposta de fer una consulta popular sobre el POUM. Un POUM que ha d'ordenar el devenir urbanístic del poble als propers 10 i que no pot esperar més. Sobretot després de la política de plans parcials del govern Ros(PP) que enlloc d'ordenar van desordenar el poble i després de la seva proposta de POUM, al passat mandat, procurava més pel totxo que per les persones. La consulta popular només farà que demorar el procés. Cada particular tenim la nostra opinió i cal que ens posem d'acord aviat. És massa senzill dir que NO al POUM.

Com ja es va explicar al ple, a Gent entenem que hi ha decisions que no es poden portar a consulta popular. Són aquelles que pel seu caràcter global, específic i tècnic i requereixen d'un coneixement i d'una informació directa prèvia implicant també una responsabilitat més gran. Aquesta informació la ténen els polítics que hem escollit per representar-nos a l'ajuntament que són, al nostre criteri, als qui pertoca decidir.

Els responsables i els que han de prendre la decissió són els representants del poble a l'Ajuntament. Les eleccions han estat democràtiques i els representants no poden defugir ni delegar la seva responsabilitat. El tema del POUM va ser un element de la campanya, cada grup va expressar el seu posicionament sobre el problema i la gent va votar aquell en qui més confiava. No repetirem constantment els comicis tampoc per aquells que esperàvem més representació.

A Gent entenem que la responsabilitat d'aquesta decissió correspon als representants del poble a l'ajuntament i que no poden delegar-ho a ningú més. Són ells els que han estat delegats per prendre aquesta decissió i només ells són els que han de decidir, això sí, en nom de tots.