dimecres, 8 de juliol del 2009

Eduard Comabella essència d'artista


Aquests dies i fins a final de mes (26 de juliol) tenim l'oportunitat de gaudir de la exposició sobre l'obra d'Eduard Comabella, fill de Llavaneres, a la sala d'exposicions del museu arxiu a Can Caralt. Us convidem a anar-hi dons és molt reconfortant gaudir d'un recull d'obres que exemplifiquen d'una manera molt clara la experiència vital de l'artista.
El repàs de la vida i l'obra de l'Eduard ens suggereix algunes idees per a compartir. La primera és que cal tenir presents sempre els personatges il·lustres de la nostra vila amb el seu llegat i la seva lliçó, que amb el seu exemple ens conviden a participar. No hem de renunciar al paper que tots i cadascun de nosaltres tenim en el devenir de Llavaneres. Cal anar superant allò tan racista dels llavanerencs “de tota la vida” i implicar-nos tots en les activitats i associacions per fer poble.
La segona ve de la presentació que ens va fer en Pere Pascual, amic personal de l'Eduard i crític d'art, el mateix dia de la inauguració. Després de repassar les facetes d'un artista i d'una obra que impressiona per l'increïble abast que té, ens va fer partíceps d'una anècdota que ens va colpir. Arrisca Harry!! Amb aquestes paraules l'Eduard i un company seu es responien quan un expressava els seus dubtes sobre una nova proposta creativa que no s'atrevia a desenvolupar. Quan l'altre responia amb un “Arrisca Harry” volia dir que l'animava a tirar endavant i a ser creatiu. Era un recolzament a la seva proposta, a ser valent i a innovar. És quan no hi ha precedents, és quan allò que s'ha viscut no dóna referents, és quan no hi ha camí, és aleshores que cal ser valent.


Si ens permeteu aprofitarem per desitjar al món polític i especialment al local, molt necessitat darrerament, un “Arrisca Harry”. No ens agraden la política ni els polítics conservadors que es conformen en repetir clixés i són esclaus d'unes actituds que ens repeteixen els mateixos patrons encara que decorats amb colors de diferents partits. Sigueu autèntics i honestos i més encara quan les propostes siguin diferents. Sigueu valents encara que algunes veus, poc o gens representatives dels interessos del poble, es declarin en contra de les vostres propostes. Sigueu líders i no cadells esporuguits per la inèrcia d'un tarannà simple i convencional.
Arrisca Harry!! i gràcies Eduard
Enllaços: Bloc pere Pascual, Ajuntament de Llavaneres
Imatges: bloc Pere PascuaL