divendres, 31 de juliol del 2009

Complint programa: Recuperem La Llorita











Mateu Jaumandreu

La recuperació de l'espai públic de la Llorita va representar un eix del programa de Gent i ara ja és una realitat. Caldrà que entre tots el conservem

Aquest va ser un dels nostres lemes per la campanya electoral d'ara fa dos anys. Ara la Font de Llorita ha recuperat la seva dignitat com a espai públic.
És sempre un compromís defensar que una actuació municipal és patrimoni d'un grup polític en particular. Totes les actuacions dels diferents governs es van succeint, però en alguns casos la diferència es fa més que evident.
Ara fa 10 anys quan Gent va entrar al govern a Llavaneres i per la nostra iniciativa varem tenir per primer cop a la història el càrrec de tècnic en medi ambient. S'acabava una època de nul·la sensibilitat cap a l'entorn natural del poble.

Aquesta legislatura, el nostre regidor, en Joan Rubal, va assumir com a responsabilitat directa al formar part del govern la regidoria de Medi Ambient. Han estat dos anys de treball i propostes de millora que han acabat fent possible, entre d'altres projectes, la recuperació de l'espai de la Font de la Llorita. La recuperació dels marges, la instal·lació de baranes pels accessos, les taules i les papereres, l'ampliació de l'espai lliure de cotxes,... han recuperat un lloc pel lleure i la tranquil·litat de tots aquells qui vulguin acostar-s'hi.
Ara pot ser un espai excel·lent per la celebració d'esdeveniments populars. Celebrem que s'hagi ampliat la zona de passeig lliure de cotxes tal i com els de Gent havíem proposat.

Continuarem treballant per aconseguir integrar la Font de la Llorita al Molí d'en Cabot , garantint així la conservació d'un dels llocs més rellevant del patrimoni natural del nostre poble.
Ara depèn de tots que l'espai es conservi.

1 comentari:

Joan Rubal ha dit...

Per tal que tranquilitzar alguns ànims més exaltats del compte que es veuen fora del blog, potser cal precisar algunes coses:

la recuperació de la Llorita com a espai de onvivència va ser un projecte present a la nostra taula de treball a Medi Ambient des del principi.
D'acord am aquesta voluntat es van començar a treballar algunes idees que podien donar a l'espai una major qualitat.
Aquell projecte es va començar a executar d'acord amb el que hi havia disponible de crèdit cap al desembre de 2008, amb les primeres actuacions.
En fases posteriors calia actuar d'una banda sobre la riera, amb unes motes (un recreixement del terreny) que separessin el curs de la riera del camí depas per mantenir aquest curs quan baixi aigua; manca també la instal·lació d'algunes passarel·les sobre aquest curs i mancava també el tancament del camí al trànsit a motor.
Val a dir per a ser honestos que, si bé en alguns aspectes hi havia alguna resistència, fins i tot l'alcalde va entendre i estar d'acord en que finalment el camí es tanquès. Això és el que s'ha fet ara.
Així, encara no s'ha completa tot el procés, però confiem que amb l'impuls del departament i, sobretot, de la regidora d'Urbanisme, que s'ha mostrat sempre a favor d'aquest projecte, finalment la Llorita serà un espai de qualitat com correspon al seu caràctr.
Esperem que amb la programació d'activitats cíviques de baix impacte aquest tornarà a ser un espai de convivència guanyat.