dissabte, 11 de juliol del 2009

Al Lloro: EL GOVERN I LA SEVA REALITAT

L'alcalde Graupera fa un balanç molt tendenciós que amaga les incapacitats d'aquest govern de CiU en minoria


Fa poc que tots hem rebut una carta de l’alcalde als ciutadans de Llavaneres on es pretén fer balanç de la meitat del mandat I en el que s'hi pot llegir:
"Per fer un balanç complert cal que faci referència als canvis en l'organigrama municipal, motivats per discrepàncies pel model de poble, que han contribuït a millorar la relació entre tots els grups municipals. Hi ha un nivell de diàleg i de consens que mai abans s'havia plasmat amb tanta claredat a Llavaneres, i això és mèrit de tots els regidors, els del govern i els de l'oposició, que han demostrat un sentit de poble i una responsabilitat política que agraeixo".
Sense cap mena de vergonya s'hi fa referència als canvis en el govern i els justifica en les diferències en el model de poble quan la realitat ben coneguda és que han estat l’afany de protagonisme i la incapacitat del grup de CiU per treballar en equip la que ha motivat l’expulsió injustificada d’ERC i la sortida voluntària de Gent de Llavaneres del govern municipal.
L’alcalde continua afegint que això ha contribuït a millorar la relació entre els grups. Res més lluny de la realitat: el govern continua aprovant contra tots i contra tot allò que pot (contra el parer de l’oposició i, el que és més greu, contra opinions tècniques ben fonamentades). Els darrers plens han demostrat que el govern està més sol que mai i que un ple rera un altre incompleix els compromisos que, fins i tot ell ha votat a favor.
En aquest entorn, parlar de consens i de diàleg, com fa, sembla una burla al ciutadà. I encara ho és més quan parla de les persones com a prioritat: en moments com aquest no es pot plantejar, com ha fet el govern, un augment de despesa en sous que va aturar l’oposició; ni tampoc sembla raonable una important inversió en càmeres de control de trànsit.
Amb tot, si mirem uns anys enrera, veiem el mateix i cada cop més desacreditat discurs sobre seguretat ciutadana i qualitat de vida. I per mesurar la qualitat de vida ens estan venent el fet que un cantant famós ha triat Llavaneres per passar uns dies en l’anonimat. Qualitat de vida, senyors del govern, és un servei d’autobús a Sant Pere i el Balís o un camí a l’escola Serenavall més segur per anar a peu.
Caldrà continuar ben atents amb els somiatruites.