dijous, 12 de gener del 2012

La paradoxa del Ple extraordinari

Repassant el conjunt de Plens de l’Ajuntament de Llavaneres d’aquesta legislatura, tenim que hi han dos subconjunts: el conjunt dels plens ordinaris (O) i el conjunt dels plens extraordinaris (E).

En aquests moments no sé exactament quan plens ordinaris (O) s’han celebrat, des de que es va aprovar que fossin cada dos mesos han deixat de penjar les actes a la web de l’Ajuntament, però contant que l’agost no es convoquen i sent optimista no crec que s’hagin convocat més de tres.

El conjunt de plens extraordinaris és molt molt més nombrós, contant el d’avui 12 de gener, el formen deu plens.

Al diccionari trobareu que EXTRAORDINARI: (adj)Que és fora de l'ordre o de la regla comunament seguida, no acostumat.

Per tant si (O) = 3 i (E) = 10 es veu que el conjunt (E) el formen els plens més acostumats, els que estan dins del ordre o la regla comunament seguida i que (O) està format pels Plens extraordinaris.
Quina paradoxa! El Ple ordinari és extraordinari i viceversa.
En el ple d’organització del juny passat, tota l’oposició va estar en contra del calendari de plens bimensuals, pot ser tenien raó, una paradoxa d’aquesta mena pot desorganitzar el bon funcionament del Ajuntament, però l’acalde va respondre que “es tractava d’un tema legal”. Legal o no, el cert es que és paradoxal i extraordinari.


Transcripció de part de l’acta del Ple del 16 de juny de 2011

El Regidor senyor Emilio Minguell i Parent, del Grup Municipal de GLL-E, comenta que el seu Grup Municipal no està d’acord amb la nova freqüència de celebració dels Plens Municipals.
El senyor Minguell pensa que el Ple és l’òrgan sobirà, en el qual el poble hi troba tota la informació de la feina feta pels polítics que ell ha escollit democràticament, per tant considera que és una falta de transparència de la qual el govern en fa tanta gala.
Opina que es tracta d’un intent de silenciar i escanyar a l’oposició, “ja que veurem reduïda a la meitat la nostra possibilitat d’opinar i tractar problemes en els Plens. Fora del Ple ja s’ocuparà l’equip de govern de filtrar tot allò que no afavoreixi els seus interessos”.
El senyor Minguell demana, en nom del seu Grup, que es reconsideri la freqüència dels Plens i que es convoqui un cop al mes, no només pels nostres votants i els de la resta de l’oposició, sinó fins i tot per els seus, ja que
tenen el mateix dret a conèixer tot el què passa a l’Ajuntament.