divendres, 27 de gener del 2012

Qui necessita els Patronats?

A Llavaneres tenim tres Patronats municipals constituïts: Ràdio i Televisió, Cavalcada i Museu Arxiu. Els tres es regeixen per patronats que estan constituïts per: un president (l'alcalde), uns representants dels partits polítics i veïns del poble que hi dediquen temps, voluntat, experiència i coneixement. Fins ara tots han tingut veu i vot.
En la darrera Comissió informativa, comissió amb representants de tots els partits en la que es prepara l'ordre del dia dels plens, l'alcalde Graupera va comunicar que es volia modificar els estatuts dels tres Patronats. La modificació implicava que el vot es volia restringir als representants polítics i que a més seria ponderat. Això significa que el vot del representant de CiU valdrà per 7, el del representant del PP valdrà per 3,... i així successivament i alhora que els representants de la gent es queden sense dret de vot.
Una decisió més que va en contra de la pluralitat, el debat i l'acord. Una decisió més que dóna el poder absolut dels ens de gestió a aquells qui estan abusant de la confiança del vots de la democràcia.
Com és natural l'oposició en ple es va posicionar en contra de la proposta però l'alcalde i companyia no van baixar del burro i van "sentenciar" que portarien la proposta al proper Ple de dilluns vinent 30 de gener.
El que és mes greu no és la desconsideració del treball de discussió i consens dels Patronats sinó també que membres no polítics o “no polititzats” dels respectius Patronats no n'havien estat informats.
Al final, i encara no sabem perquè, la proposta de “lligar curt”els Patronats va ser retirada de l'ordre del dia del Ple i no es portarà a votació. Por,  inseguretat, vergonya, .... incompetència.
Això no és governar això és control dels elements de participació ciutadana al més pur estil estalinista. Després encara sentirem a alguns dels qui s'amaguen darrere de les sigles Convergents o del PP,  per cobrar cada mes,  quan  ens diuen eco-comunistes als de Gent. Quina barra!