dilluns, 10 de febrer del 2014

Factures SOTA SOSPITA


Potser no és un tema “major” pel que fa a les xifres, 3.000€, però sí que pot ser una mostra més del què és el que no hauria de fer mai un govern, i menys quan està en minoria.

Al darrer ple de gener, aquest sí a l'hora convinguda, s'hi va produir un fet que ens demostra un cop més que la intenció d'aquest govern encara no és de canviar el tarannà. Es va preguntar, al torn de Gent, per la reclamació que feia una empresa pel cobrament pendent d'una factura. La factura correspon a l'adquisició per part de l'ajuntament de dues microcàmeres .... vaja uns ginys petits que són capaços de gravar imatges d'amagat. El que es volia esclarir era: qui havia autoritzat la comanda, per a què s'havia fet la despesa i si es tenien tots els permisos oficials per fer-ne ús.

La resposta de l'alcalde va ser un simple:”això ho porta Intervenció”. La Intervenció municipal és el departament que controla econòmica i financerament l'ajuntament, que les despeses siguin ajustades i que controla els pagaments. Com a cos, depèn de l'Estat, i és podria negar a fer el que no s'ha de fer i l'alcalde n'hauria d'assumir la responsabilitat.

Adjuntem carta dels portaveus del grups de l'oposició al Cap de la policia local de Llavaneres. (Nota: hem amagat el nom de l'empresa per protegir dades).


La nostra intenció no és pas entorpir cap gestió sinó el control natural de la despesa dels diners de tots. Alguns hi voldran veure una “mà negra” o el “rebot dels polítics de l'oposició” o trobaran arguments per dir que “ara com que hem quedat en minoria no ens deixen fer res”.... Quan des del govern es demostri seny i transparència ens tindran al seu costat, no en tingueu cap dubte.

A Gent continuarem treballant per la bona gestió dels fons públics. Esperem esdeveniments a veure qui respon de la factura. Us en tindrem informats.