diumenge, 1 de desembre del 2013

Ple d'inconvenients (Ple municipal 25 novembre)

El desconcert torna a dominar el ple municipal. Un alcalde que no compleix ni amb els mínims democràtics provoca el comiat trist i deslluït de la regidora socialista Carme Bastida. Les paraules buides i tòpiques no poden amagar el tracte indecent que han rebut i continuen rebent els regidors de l'oposició.

Amb el canvi de majoria semblava que el ple tenia una dinàmica diferent però els regidors de Gent i de SOS, just abans del punt del comiat de la regidora, van procedir a reclamar el dret a l'admissió a tràmit i debat de la moció presentada per urgència, a petició del regidor Nani Mora (ERC), en nom de tota l'oposició, que no havia estat inclosa en l'ordre del dia per l'alcalde. Aquesta moció pretenia la modificació del ROM de manera que, entre d'altre punts, el Ple tornés a recuperar la seva periodicitat mensual, fes possible la participació ciutadana als plens i pogués establir la quantia de les remuneracions dels regidors. També es defensava el respecte a la normativa i la legalitat. Un ple no pot ser segrestat per un alcalde que no permet la discussió dels punts que no li convenen.
Ens sap greu que l'actitud de l'alcalde, de no accedir a discutir ni tan sols la urgència de la moció, provoqués la marxa del ple dels regidors de Gent i el de SOS. L'únic objectiu de la protesta i la mesura ha estat defensar el dret de discutir les mocions públicament i el respecte al Plenari com a representació de la sobirania popular. En cap cas es pretenia deslluir l'acte de comiat de la regidora Carme Bastida amb la que no cal dir que hem compartit projectes, mocions i moltes estones de col·laboració i treball.

En definitiva i malauradament, la regidora va veure deslluït el seu comiat, els regidors de l'oposició van tornar a veure com es censurava la seva participació i l'equip de govern  allarga una mica més la seva agonia en la defensa d'uns sous i privilegis que segueixen estan en dubte i ara en minoria. 

Molt trist tot plegat. Continuarem treballant per tal que no es repeteixi.