dilluns, 23 de juliol del 2012

Llavaneres divers

per: Miquel Molinàs

Aquest diumenge 22 de juliol es compleix l'aniversari de l'atemptat terrorista d'un l'ultradretà a l'illa noruega d'Utoya

Els 77 morts i els centenars de ferits són la conseqüència desgraciada de la bogeria d'un assassí que encara avui es continua justificant sota el pretext de preservar la nació noruega de la “contaminació” dels estrangers. La resposta del primer ministre ha estat que Noruega, sortosament i de fa temps, és un país divers.
Això m'ha fet recordar en clau local... A Llavaneres, a la legislatura anterior, el govern Graupera (CiU) amb el suport del PP, la sintonia “casposa” ve de lluny, va aprovar una norma per la que es podia aprofitar les dades del cens municipal per a la denúncia dels immigrants. Aquesta decisió va ser una còpia de la iniciativa presa a Vic en un temps en que aquest tipus de mesura proporcionava rèdits electorals. Quan venen mal dades els primers a rebre són els més indefensos.
L'oposició ens vam manifestar en contra doncs posava en perill el paper fonamental del cens per protegir els drets més elementals dels veïns com són la sanitat i l'educació.
Ara ens demanem:
  • Creieu que a Llavaneres tenim un problema amb els immigrants censats?
  • Quants cops s'haurà utilitzat les dades del cens per denunciar un veí?
  • Quina era doncs la finalitat de la norma?
La política no és un joc, ni només un lloc per tenir un sou. Volem polítics responsables i honestos.  

1 comentari:

Joan Rubal ha dit...

Tens tota la raó, Miquel. L'únic problema és que sobren sous i manca vergonya. Sobren interessos i falta dignitat per mantenir la cara i el pols ferm quan un pocavergonya defensa segons què.
Ho dic perquè algun regidor comentava com de malament se sentia amb aquella resolució; és clar, ho comentava després d'haver votat a favor d'alló que, segons ell/ella no li semblava bé moralment.
Per això, com bé saps, he dit més d'una vegada que si un dia sento que el que imposa l'assemblea de Llavaneres atempta contra el que jo crec que són principis ètics o personals meus, posaria el càrrec a disposició de l'assemblea.
Aprofito per renovar el compromís amb vosaltres, i fer-ho, a més, públicament.
Com bé deies, aquella mesura només buscava vots, perquè a Llavaneres no hi havia ni abans ni ara problemes relacionats amb la població immigrant.
En segon lloc, i vull remarcar-ho, perquè em sembla encara més important, que si tinguessim problemes al poble d'aquest tipus, el camí de la denúncia que es va aprovar no seria el camí per resoldres. Continuaria sent injust i inhumà.
Per aquests motius, torno a repetir-ho, ens cal un govern amb més vergonya i quelcom més de dignitat personal. I parlo d'ells i d'un a un, per demostrar realment que tenen dignitat com a polítics i, sobretot, com a persones.
El racisme és una indignitat i una vergonya i la xenofòbia, a més d'això, és una injustícia.
El millor de tot és que molts dels que van votar allò, si fessin un repàs als seus orígens, no aguantaven el control de "puresa". Perquè, on martquem la ratlla? al límit del poble?, a la frontera d'Aragó? denunciem als holandesos? denunciem als espanyols nascuts a l'Àfrica colonial? als de Còrdova? als que parlen el català malament? als que no saben dir feina i diuen "empleiu" sense avergonyir-se? On?