dimarts, 17 de maig del 2011

Jo tampoc ho vull








per: Miquel Molinàs


Ahir dilluns 16 vam poder sentir el debat dels números dos de cada candidatura a Ràdio Llavaneres.

Vagi d'entrada el nostre agraïment als companys de la ràdio que voluntàriament van fer possible l'esdeveniment. Vam celebrar també que companys de TV Maresme (M1TV) prenguessin imatges que ens poden obrir els ulls en aquest debat polític en el que tant ens hi estem jugant.

Malgrat que es bo que es puguin celebrar debats, als de Gent ens hagués agradat que es pogués fer en uns sala més gran i oberta al públic. La participació de la gent no ens ha fet mai por. Ens consta que a d'altres els fa por. No acaben accepten la crítica i tampoc entenen, des d'una posició massa còmoda, el seu compromís directe amb el ciutadà. Defugen la responsabilitat.

L'Emili Minguell de Gent va exposar fets i voluntats fermes. En són exemples el Tennis Park ara municipal i les posicions irrenunciables com que la riera es tracti com un espai natural amb respecte i es dediqui al gaudi del passeig i l'esport o que no volem el desdoblament de l'autopista.

Va ser una vergonya, amb tots els respectes a les persones, el paper que van oferir els representants dels partits “grans”. No és de rebut oferir un discurs buit i ple de retòrica que a més d'avorrir fa la sensació que no han preparat res. És una llàstima que gent que ha estat en càrrecs de govern hagi ofert una imatge tant trista del polític.

Jo tampoc vull que en Bernat Graupera torni a ser alcalde. No m'agrada que en bernat Graupera no digui la veritat.(podrien ser nous grup al facebook). Aquestes idees les van dir els representants de SOS i el d'ERC. Els va faltar temps als representants dels “grans” CiU i PP l'un per recriminar al moderador del debat que no hagués tallat la intervenció i l'altre per demanar més respecte. Per un moment em va recordar els vells debats als plens en els que es confonia el debat polític amb l'enfrontament personal. Aquesta confusió, que algú sembla o l'interessa voler recordar, ja ha passat a la història. Tots som prou grans per veure'n la diferència i el que es dediqui a la política ha de poder enfrontar un debat en el que cadascú, sempre amb respecte i de manera argumentada , exposi la seva opinió. Mal aniria que els candidats no vulguin que el seu partit estigui al capdavant de l'Ajuntament.

Així doncs, i amb tots els respecte a la seva persona, per la seva falta de lideratge, el seu tarannà prepotent, la seva manca de tacte amb la gent que no pensa com ell, la seva manca de programa que s'amaga darrere una necessitat ingènua de mantenir-se al poder, per la seva incapacitat per defensar un criteri ferm, per la seva tendència a defugir la responsabilitat en excuses que de vegades poden inculpar de manera premeditada a d'altres, jo tampoc vull que en Bernat Graupera sigui el proper alcalde del meu poble.

Ara a escoltar el debat dels caps de llista aquest dijous a les 21h per Ràdio Llavaneres.