dissabte, 25 de gener del 2014

Greuges al ple de Llavaneres

Sembla que aquest govern segueix sent insensible a l'abús i sense cap respecte a la decència. S'està tornant un costum que l'alcalde convoqui els plens en horari laborable, que els dos únics regidors incondicionals del seu grup semblin abduïts i que els tres del PP trobin "normal" l'amenaça que això ha de continuar així.
No ens conformem, volem justícia i Llavaneres no es mereix aquest tracte. Utilitzarem tots els mitjans a l'abast per tal de reclamar justícia davant aquest atropellament.
El regidor Joan Rubal (Gent) va rebre la resposta del Síndic a l'escrit que el regidor li va enviar el dia 13 de Gener. (1a carta al Síndic de Greuges). El Síndic confirma que s'ha obert una investigació dels fets, demanant a l'ajuntament informació i amb el compromís de fer saber al regidor les consideracions que es facin al respecte.
En Joan Rubal (Gent) ha escrit una segona carta amb data del dia 2 de gener de 2014.
S'hi adjunta una taula en la que es demostra que el comportament denunciat és continuat i això comporta :
• Traves i es privació a l’oposició del dret de la participació en els afers públics, contemplat a l’article 23 de la Constitució Espanyola.
• l’intent d'evitar la pèrdua de votacions per part del govern ara que ha perdut la majoria
• s’utilitza la discrecionalitat de l’alcalde en interès personal o polític d’ell mateix o del grup de govern.
• Els canvis que es fan sobre l’ordre del dia, es fan per l’alcalde amb ple coneixement ja que el secretari municipal adverteix primer verbalment i després mitjançant un informe que les facultats de l’alcalde no arriben al canvi de l’ordre del dia quan la proposta parteix del nombre suficient de membres de la corporació, com és el cas.

cliqueu la imatge per llegir més

En aquesta segona carta hi denuncia també:
  • Censura de preguntes i mocions que s'esborren dels plens
  • Amenaces de mantenir la situació de les convocatòries si no s'arriba a consens.
  • Els importants inconvenients a les empreses en les que treballen els regidors de l'oposició.
  • Les convocatòries, algunes es reben amb 2 hores i mitja, ni es fan amb un mínim d'antelació suficients i ni tan sols el caràcter d'urgència està justificat.
La taula hi trobareu set convocatòries, sis de plens i una de comissió informativa, totes en horari laborable. Indecent.