dissabte, 6 d’octubre del 2012

Gent al debat de l'Altaveu


Aquest diumenge passat 30 de setembre, els de Gent, amb els regidors Joan Rubal i Emili Minguell, vam participar al primer debat de l'Altaveu. El tema eren L'IBI i les taxes a Llavaneres. Amb una participació d'una trentena de veïns, el debat va ser molt interessant i participat.

A banda dels nostres regidors també hi van ser: Salvador Ramón (govern de CiU), Juan Garcia (regidor del mateix govern, recentment destituït de les seus càrrecs), Albert Sala i Gemma Martín d'ERC i Josep Ruiz(SOS). La regidora Carme Bastida (PSC) va excusar la seva assistència. Vam trobar a faltar el regidor d'Hisenda, Carles Bertomeu (PP), que tot i ser el tema de la seva competència tampoc no es va excusar.
Algun regidor va buscar l'enfrontament amb els altres grups polítics, però així el debat es feia feixuc i gens interessant per als altres participants. Els polítics han d'aprendre a tocar de peus a terra, oblidar els seus debats partidistes i provar d'escoltar més la ciutadania. Després el debat es va centrar en la conveniència de fer aquesta revisió Cadastral en un escenari de crisi com l'actual, hi havia informes que no ho aconsellaven, així com la valoració excessivament alta de les propietats i que no es correspon amb el valor real d'un mercat inestable i a la baixa. Els regidors Josep Ruiz (SOS) i Joan Rubal (Gent) van respondre les preguntes dels veïns sobre la situació actual i els recursos presentats a Llavaneres.

Les queixes es van centrar en la situació d'injustícia que es troben aquells que, complint les normes, han declarat el seu patrimoni en front del que no ho han fet. També es va reclamar que l'augment de les taxes no es correspon al manteniment i la inversió en els serveis a Llavaneres.
Els veïns van reclamar als polítics més transparència, claredat en les exposicions i que més i disposició de treball conjunt en aquells problemes que afecten directament la ciutadania. No es va entendre que des del govern no es faciliti la informació als grups de l'oposició per tal de treballar els diferents temes.

Al final en la seva intervenció,el regidor Salvador Ramón (CiU), va admetre que havia estat un error aplicar la taxa de 40€ dels pàrquings. Va quedar sense explicació perquè el mateix govern no havia acceptat retornar l'import d'aquesta mateixa taxa tal i com havien proposat els grups de l'oposició en un ple municipal.