divendres, 10 de juny del 2011

El pacte 2011

Fa 4 anys al 2007, una coalició de forces municipals va retirar del govern als dos grups que havien dilapidat part del patrimoni municipal. Recordeu que el govern PP+PSC encapçalat pel Víctor Ros i amb la col·laboració necessària d’en Jiménez (encara imputats tots dos), entre altres convenis emmascarats i signats al marge del POUM, van entregar la propietat dels terrenys al centre del poble on s’ubicaven: el camp de futbol, el poliesportiu, l’antic institut, el frontó i la piscina, a canvi de la promesa de la construcció d’una nova zona esportiva. En aquella campanya electoral del 2007 tant CiU com la resta de forces que no havien aprovat aquell conveni varen basar el seu discurs en la necessitat de reconduir aquella operació (i algunes altres) perjudicials per Llavaneres.Han passat quatre anys de govern de CiU, únicament es va aconseguir que s’inaugurés el nou camp de futbol. El compromís de construir la piscina coberta, el nou poliesportiu , el gimnàs han quedat en res. La promotora, enfonsada pel cas Pretòria, ha fet fallida i els terrenys del centre del poble estan embargats pels creditors de Proinosa. L’Ajuntament, a primers de 2011, va aconseguir posar-se a la cua dels creditors per mirar de recuperar els terrenys.

Ara, després de les eleccions municipals de 2011, CiU tornarà a governar pactant amb els tres regidors del PP que queden en actiu d’aquell govern del 2003-2007.

No s’entén com regidors de CiU, que en el seu moment varen participar d'accions promogudes per “Llavaneres un Poble” en contra de les operacions de la zona esportiva, ara confiïn en aquests socis que per activa o per passiva són responsables del desastre i als que l’electorat ha tornat a penalitzar.

Fins a quin punt el desig de mantenir el poder dóna dret a signar pactes d’aquesta mena? Quina confiança poden donar els que, en el millor d’els casos enlluernats per hàbils negociadors, no van saber defensar els interessos del poble? Molts recordaran com un d’aquests regidors del PP, davant de l’ajuntament va increpar de mala manera als que es manifestaven en contra del conveni de la zona esportiva i de Can Rivière.

Fem memòria