dilluns, 18 d’abril del 2011

De carnets i benestar










Per: Manolo Ortiz de Lazkano

Avui 16/4/2011 he vist a la pantalla del Casal de Llavaneres un CD relacionat amb la guerra i la postguerra.

M’ha vingut a la memòria els anys quaranta i cinquanta, en els que ens obligaven a recollir en la denominada “Comisaria de Abasto” la cartilla de racionament per aconseguir el pa, el sucre, l 'oli i en general tot el que era racionat, per tenir-lo a més bon preu. Als jubilats de Llavaneres ens fa la impressió d’haver tornat a l’era franquista d'aquells temps.

Ara a Llavaneres els jubilats que necessiten anar a l’Hospital de Mataró han d’anar primer i cada vegada a la denominada Regidoria de Benestar Social. Allí han recollir el tiquet per poder anar gratuïtament en bus al Hospital de Mataró. Cal anar també a la mateixa regidoria de Benestar Social per poder anar a menjar al Casal Familiar , perquè al Casal de la Gent Gran ara ja no fan menús els dissabte i festes. També s’ha d’anar a la mateixa Regidoria del Benestar Social a recollir el tiquet, perquè els facin una rebaixa en el menú. Tot això em fa recordar aquell viure d’infantesa.

A Sant Andreu de Llavaneres els jubilats tenim tres carnets de la denominada Regidoria de Benestar Social cadascun amb la fotografia corresponent: un és pel bus municipal gratuït i els altres dos no tenen cap utilitat.

Deixem la solució a les actuals Governants de Llavaneres, que diuen treballar per la qualitat de vida de la gent, o ens mereixem un poble millor?

Salut

Manolo un de la gent gran.