divendres, 18 de setembre del 2009

Volem una estació accessible i segura










Per: Manolo Ortiz de Lazkano


Aquest estiu, a l'Informatiu Municipal, hem llegit que l'Estat està tirant endavant les obres de remodelació de l'estació de RENFE a Llavaneres. El pressupost és de gairebé 3 milions € i el termini d'execució és d'un any.
Sap greu que la imatge característica de l'estació desaparegui, tot i que hem de reconèixer que té moltes limitacions pel que fa a comoditats pels usuaris. Caldrà vetllar per tal que el nou edifici respecti la façana marítima.
Al projecte es destaca que a les obres s'inclou la supresió de barreres arquitectòniques a dins de l'estació. L'ajuntament s'ha afanyat a demanar que també s'eliminin les barreres d'accés al nucli urbà i a la platja.









Gent de Llavaneres volem encara més. Presentarem una moció per tal que es substitueixi de manera urgent el pas amb travesses de fusta entre les andanes per un pas amb llosetes de cauxú.

Aquest pas que utilitzen gent amb mobilitat reduïda, que no pot pujar ni baixar escales, persones grans, gent que porta cotxet infantil o carregades amb maletes pesades... incompleix totes les normes de seguretat.

Aquest agost a Sant Feliu de Llobregat una persona va resultar atropellada per un tren quan es va encallar la seva cadira de rodes entre aquestes travesses.
La reclamació va adreçada a l'ADIF, que és qui te competències al respecte.
Mentre tant molt d'ull al creuar els vies.
Seguim treballant per un Llavaneres accessible i segur.
Fotos: avi Manolo