divendres, 23 de maig del 2014

Comptes clars, transparents i participats


Una trentena de persones van assistir a la presentació de la proposta de pressupost de l'ajuntament pel 2014 del nou govern de concertació.


El mandat breu, poc més d'un any, d'aquest nou govern multipartit només ha fet que reforçar la voluntat de fer seves la transparència i la participació. El regidor Sala, al principi de la seva intervenció, va dir que s'havia treballat molt i depressa donada la urgència de l'aprovació. El funcionament de les entitats i el compliment amb els deutes amb proveidors queda greument compromès per una gestió que s'hauria d'haver fet molt abans.


El compromís d'aquest govern és que, a partir del proper ple en què s'aprovarà previsiblement aquest pressupost, es treballi en el pressupost de l'any vinent per tal que sigui efectiu a data 1 de gener del 2015.
En contrast amb el que va dir l'anterior govern, allò que "el PP sempre deixa la nevera plena" es va confirmar que el que han trobat ha estat "un munt de factures" per pagar. També es va mostrar la preocupació i el desig de continuar treballant per tal de poder satisfer els deutes pendents també de 2013.


El projecte del nou pavellò es deixa sense executar, prorrogant les subvencions i crèdits, fins que es tingui prou garanties de poder asumir-ne totes les despeses. Cal poder construir i després pagar el manteniment. L'antic govern va ser incapaç de presentar cap d'informe tècnic que garantís el projecte. En paraules de Lluís Nogueras, que va ser membre de l'antic govern, seria un desastre deixar endeutat l'ajuntament i amb un equipament que podia quedar a mitges.
Les intervencions del públic van anar dirigides a la necessitat de l'auditoria econòmica i de la gestió feta fins ara. També es va demanar responsabilitats. Des del nou govern es va contestar que, tot i que no serà senzill, s'està treballant per redreçar la situació creada per la mala gestió i la pèrdua de patrimoni derivada del cas Pretòria.
Amb la satisfacció de la feina ben feta i de la gent assistent es va cloure la presentació pública. 
Ara només falta que es repeteixin aquestes oportunitats de participar i que tots les sapiguem aprofitar.

La notícia al web de l'Ajuntament: Seny a les finances locals