diumenge, 13 d’octubre del 2013

Perdent els papers ... i potser alguna cosa més

Aquest divendres vam tenir ple extraordinari. Dos punts a l'ordre del dia. El segon va destapar un altre cop el tap de les essències d'aquest tarannà Graupera Fàbregas.
Al segon punt, quan es va presentar al ple la decisió que el regidor Juan Garcia quedava "expulsat" del grup municipal de CiU, l'alcalde va negar la paraula als regidors que així ho demanaven. Va deixar sense veu al propi regidor implicat Juan Garcia (ex-CiU), Nani Mora (ERC), Joan Rubal (Gent) i el que és més greu als seus propis regidors Lluís Nogueras (CiU), que a més és el segon tinent d'alcaldia, i la regidora Sandra Carreras (CiU). Per decret i sense explicació.
Podeu veure el darrer minut del ple:

Sabem que l'alcalde té l'atribució de donar permís a les participacions al ple i per tant per llei pot denegar-les, però malgrat sigui “legal” ho seguim trobant “deplorable”.

Desestabilitzarà això l'equip de govern? Fins quan veurem aguantar, al seu propi equip, l'actitud prepotent d'aquest que es fa dir alcalde? Llavaneres no s'ho mereix ... i en van masses.


NT.
  1. L'alcalde fa referència a que “aquest acord ja estava pres al gener d'aquest any”, però va estar recorregut, i que “fa pocs dies va arribar un informe favorable de la Diputació”. El que no diu és que hi ha dos informes més de la Generalitat desfavorables a l'expulsió del regidor Juan Garcia per defecte de forma. Es va decidir l'expulsió sense que en Juan Garcia fos present a la reunió en què es va decidir la seva expulsió.
  2. El regidor Albert Sala (ERC) parla d'un regidor honest que s'expulsa” en clara referència a Juan Garcia i “un regidor imputat que no se l'expulsa”, referenciat al mateix alcalde.
  3. L'alcalde justifica la expulsió per “clares desavinences personals i ideològiques amb alguns membres del govern”. Seria interessant escoltar també la versió del regidor Juan Garcia.
  4. L'alcalde demana al secretari “que consti que han demanat la paraula 4 regidors, no els hi dono la paraula i s'acaba el ple”. Vist per sentència!