dilluns, 2 d’agost del 2010

LA’APARCAMENT I ELS FAVORS D’ALCALDE

Quan arriba l’estiu i la temporada de platja són molts els ciutadans que s’acosten a l’Ajuntament a recollir la tarja que els permet aparcar gratuïtament a la zona “platja-estació”. Hi ha una ordenança que estableix les condicions de pagament en aparcament de zona blava. Aquesta ordenança diu també qui pot aparcar sense pagar, és a dir, a qui se li pot donar el distintiu per aparcar gratis. Les condicions són estar empadronat a Llavaneres i que el vehicle que s’aparca estigui registrat també a Llavaneres, és a dir, que pagui les taxes al municipi.
Un cas especial és el d’aquelles persones que tenen vehicles registrats a nom d’empresa però que els utilitzen també com a vehicles per a ús privat o familiar. Tot i que els conductors estiguin empadronats a Llavaneres, si el vehicle està registrat a un altre domicili de fora, l’ordenança no permet l’aparcament gratuït. Habitualment, el domicili d’aquests vehicles és el del domicili fiscal de l’empresa o el de municipis amb taxes o impostos més barats.
Així, queda clar per l’ordenança que: o es compleixen totes dues condicions o no es pot entregar el distintiu per aparcar gratis.
Doncs bé, resulta que algunes persones que s’han adreçat a l’Ajuntament, amb el cas de vehicles d’empresa, han obtingut la targeta i, pel que sembla, altres no. I no és que un funcionari s’hagi saltat l’ordenança, és que ha fet el que li ha manat l’alcalde “per escrit”: en algunes de les peticions de ciutadans amb vehicle empresa consta còpia d’una diligència signada per l’alcalde per tal que es doni la targeta d’aparcament en zona blava. En una altra, no. No sabem, però, amb quin criteri l’alcalde atorga “aquestes gràcies” a uns ciutadans i no a altres. Però en qualsevol cas, si no es tracta a tothom igual, això és una arbitrarietat i una discriminació. I, a més va contra l’ordenança vigent. Tot això té un altre nom tècnic, a més de caciquisme.
Si un vehicle d’empresa ha de tenir un tracte diferenciat cal modificar l’ordenança per oferir a tots els casos un tracte igual i no dependre del favor de ningú.  
Un cas paral·lel a aquest és que l’alcalde, també per escrit, signa una diligència per tal que s’enviïn diverses targetes d’aparcament gratuït de la platja als alcaldes amics de Sant Vicenç de Montalt i de Caldetes  (text: “Per ordre d’alcaldia es lliuren 2 abonaments d’aparcament gratuït en zona de platja i Renfe (...)a favor dels alcaldes de ...”). Tampoc entenem perquè un senyor de Caldetes o de Sant Vicens, sigui l’alcalde o no, ha de tenir avantatges per aparcar a la platja respecte a un ciutadà del carrer de Llavaneres amb vehicle d’empresa.
Si el nostre alcalde vol mostrar la seva cordialitat, com a cortesia entre alcaldes, ens semblaria adequat que establís un estacionament per a autoritats junt a l’Ajuntament per tal que els alcaldes de les 3 viles aparquin gratis i sense problemes quan vinguin a visitar-nos oficialment. Entenem que així es cobreixen les cortesies, i no cal saltar-se les normes que hem de complir la resta de ciutadans.
Definitivament, això mostra una vegada més fins a quin punt alguns han pensat que aquest ajuntament és el seu “cortijo” com va dir fa poc un representant sindical, referint-se a l’alcalde de Llavaneres.
Per cert, els escrits de petició i concessió de les targetes, amb la diligència de l’alcalde signada ordenant que s’entreguin els distintius, consten al registre de l’Ajuntament, en  un altre no consta diligència signada per l’alcalde per a que se li doni tarjeta, com s’ha fet amb els casos anteriors.
Senyor Graupera, si vol, parlem de canviar l’ordenança per incloure els vehicles d’empresa. Així tothom sabrà a què té dret. I posats a fer, si es salta les ordenances (que no ho ha de fer) almenys que sigui per afavorir a tots per igual i no a uns quants. Potser que ens ho expliqui a tots, i especialment a aquells que no els ha donat la targeta.
Senyor Garcia, la seva rotunditat habitual, les seves expressions contundents, sembla que es queden en res quan l’alcalde li passa per sobre. En definitiva: o tots moros o tots cristians. I si cal canviar la norma, canviïn-la, però no se la saltin.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Queda clar que alguns ens vam equivocar pensant que aquest alcalde seria aire fresc i que canviaria el rumb de Llavaneres.
Ha resultat una mala imitació d'en Víctor Ros.
Aqui continuen portant l'ajuntament com si fos una finca particular d'uns quants. Es un repartiment entre PP i CIU, i per a les pròximes, serà un ajuntament de PP+CIU, el que ja serà el summum.Osti quin futur que ens espera si no fem un tomb al poble.
Aquest tema de les targetes és una mostra de caciquisme típic dels anys 20. "el señorito da y el señorito quita".
És per evitar aquestes coses pel que serveix la llei i les normes, per no haver d'estar esperant a que hi hagi un señorito i que li haguem de riure les gràcies per obtenir qualsevol favor. Hem de lluitar per tenir drets: l'alcalde no és ningú ni ha de "regalar" res.
I, per cert, als altres comparses del trio del Maresme, si volen aparcar a la platja, que paguin zona blava, que jo com a ciutadà de Llavaneres no tinc pase gratis a la zona blava de Caldes ni a Sant Vicens

Anònim ha dit...

Realment es un impresentable a més de HIPOCRITA només fa falta veure el canvi de discurs que ha fet amb el tema urbanístic quan era ell fa 3 anys el principal impulsor,redactor i propulsor de la canya i denuncies contra el Victu, ara resulta que es el seu soci predilecte postelectoral i amic