divendres, 20 de novembre del 2009

Informatiu Novembre 2009

Gent de Llavaneres publica l'Informatiu de novembre amb els següents articles:

  • Joan Rubal denuncia al Ple la vigilància a la que s’ha vist sotmès per agents de la Policia Local
  • El Ple rebaixa el sou de l’Alcalde. Aquesta reducció va ser aprovada per la totalitat dels grups de l’oposició.
  • Llavaneres en el mapa! Per Mateu Jaumandreu
  • El treball d’oposició. Per Joan Rubal
  • Mocions per a que s’acompleixin les mocions
  • “ya le he respondido. Si le gusta, bien y si no tambien”. Així va respondre el Regidor de Governació i Medi Ambient a les preguntes que va formular Joan Rubal.
  • Roda de premsa conjunta de GENT i ICV-EUIA
Podeu descarregar-lo aquí


dijous, 19 de novembre del 2009

L’ESCÀNDOL I LA VEDETTE EN CAMPANYA


Des de l’esclat de l’escàndol del cas Pretòria, Llavaneres ha viscut una convulsió social. Entre la sorpresa “relativa” des del “jo ja ho havia dit” al desconcert, acompanyat del sotrac per les actuacions policials a l’Ajuntament de Santa Coloma, amb un alcalde i un regidor emmanillats o per la visió d’un ex-conseller detingut per blanqueig de diners.
Aquesta sacsejada política i policial ens va deixar estabornits a tots i quan, passades les hores, esperàvem explicacions des de l’Ajuntament ens van tornar a colpejar amb un alcalde que, lluny d’aportar serenitat, va a començar a passejar pels mitjans assenyalant amb el dit i creant la sensació que tot estava podrit a casa nostra; que del mandat anterior, per dir-ho així, no hi havia un pam de net.
En aquesta roda per radio i televisió, al més pur estil de “Dónde estás corazón” o del popular “Sálvame”, va arribar a dir “ens hem trobat moltes coses...” suggerint un Ajuntament similar a un pou negre de corrupció; va dir també “que havia acomiadat a l’antic responsable d’Urbanisme” quan no és cert i comentava unes denúncies a la fiscalia de Mataró on estaven imputats un regidor i l’ex-alcalde.
A la ràdio, caient en el que podria ser un parany del periodista, dient el nom d’una empresa malament, l’alcalde sortia rectificant-lo, amb el que es podia entendre que confirmava que la informació demana pel jutge era aquella, quan estava encara sota secret de sumari.
Mentre tant, els regidors de l’Ajuntament continuaven veient l’alcalde als mitjans, però no se’ls convocava (com als altres ajuntaments) per tal d’oferir aquesta sensació de serenitat i tranquil·litat per continuar treballant. Una setmana de boixos culminada per una reunió “de regidors de govern” (no dels regidors de govern, és a dir, no de tots els regidors de govern) i de membres destacats de la coalició CiU al poble. Una reunió on es decideix la personació com a acusació particular de l’Ajuntament i que es fa públic a la televisió dissabte a la nit, en el telenotícies de màxima audiència. Els regidors de Llavaneres continuàvem encara esperant una reunió, encara que fos de 5 minuts del valuós temps de l’alcalde. Pel que sembla, no ens podia fer un forat en la seva agenda de “bolos”. Agenda que, com “una vedette d’èxit”, tenia plena a vessar.
I va ser el dijous següent, 8 dies després, quan l’alcalde va tenir la deferència de reunir als regidors de l’Ajuntament per dir-nos el que ja sabíem de feia dies pels mitjans. 8 dies per dir-nos com havia patit aquell dimarts abans d’arribar la policia??? I et preguntes: “de què tenies por, alcalde?”.
I, un cop saps que no té res a veure amb el teu mandat, no tens la consideració de reunir els regidors? I, fins divendres (3 dies després de l’esclat del tema) no fas una nota per tranquil·litzar la ciutadania i els treballadors de l’Ajuntament, que viuen aquests dies amb preocupació per l’afluència de mitjans i pel descrèdit del propi ajuntament?
Gent de Llavaneres, com la resta de forces polítiques han patit l’enrabiada de l’alcalde per la seva reducció de sou de la setmana anterior i hem assistit a una primera setmana de campanya electoral realment trista on qui més ha sortit perdent ha estat el poble de Llavaneres que, de la ma d’aquesta “vedette” descontrolada s’ha vist en el mapa de la corrupció d’Espanya.
Alguns direu: I què  havia de fer? Doncs la resposta és: exactament el mateix que van fer a Badalona: posar-se a disposició del jutge, obrir-li les portes a la investigació i continuar treballant amb discreció. Això  potser era menys interessant electoralment, però molt més adequat per a preservar el bon nom de Sant Andreu de Llavaneres.

Joan Rubal

foto: radioarenys.cat

diumenge, 8 de novembre del 2009

HA ARRIBAT L'HORA SR. ROS








per: Miquel Molinàs

Ara és l'hora Sr. Ros de demostrar amb fets les seves paraules que sempre ha posat els interessos del poble per davant dels del seu partit i fins i tot per davant dels seus personals.
Tenim el poble enfonsat anímicament i en un desgavell d'obres. Alguns dels seus projectes pel poble, com el de Can Rivière, estan sent investigats pel jutge i ens costa veure com i quan s'ha de fer realitat la nova zona esportiva. La confiança el la classe política està sota mínims i el que és més greu sota sospita. Ens cal el seu gest per recuperar Llavaneres, com a mínim pel que fa a dignitat.
Vosté va ser el responsable de la gestiò de l'Ajuntament la passada legislatura. Va avalar els permisios i concursos d'adjudicació de les obres al poble. Algunes d'elles ara sota investigació judicial, sota sospita de blanqueig de diners i de gestió corrupte. Segueix ocupant el seu càrrec com a regidor i cap de la oposició a l'ajuntament i ara li demanem que dimiteixi per coherència i respecte al poble.
Així també ens estalviarà espectacles lamentable com el ple d'aquest mes en el que una regidora del seu partit ens convidava de manera histriònica a consultar els seus comptes corrents i ens assegurava que ens farien plorar. Ningú parla, a banda d'ella, que hagin posat la mà al calaix i si fos el cas és la justícia qui ho ha de dictaminar, del que parlem és de responsabilitat i de coherència.
Juntament amb la seva dimissió també ens agradaria que pogués trobar alguna altra feina també per aquesta regidora i així ens estaviariem els espectables lamentables als que en té acostumats amb les seves intervencions als plens.
Gràcies Sr. Ros i bona sort, de tot cor. Una sort de la que el nostre poble està, ara per ara, molt mancat.

dimarts, 3 de novembre del 2009

Ens han tacat Llavaneres








per: Miquel Molinàs


Llavaneres torna a ser protagonista. Després de les piscines i dels “pijos” ara ens ha tocat patir els corruptes.

No estic d'acord en que els fets d'alguns ens passin factura a tots. Quan abans es posin noms i cognoms i es depurin responsablitats en questa trama de corrupció millor.
Volem que surtin tots, que ens retornin la dignitat i la confiança a aquells que encara creiem en un poble just i solidari.
Per tal que anem fent llista us adjunto aquest enllaç. El Punt